Messi şi Griezmann au adus victoria Barcelonei în meciul cu Athletic Bilbao, scor 2-1, revanşă după Supercupa Spaniei, câştigată de basci cu 3-2 după prelungiri.

Lumea aştepta să vadă ce vor răspunde colegii lui Messi după ce presa a dezvăluit suma cheltuită de Barca în ultimii 4 ani cu Leo, 555 de milioane de euro.

Iar de la Griezmann, despre care se ştie că nu a avut o relaţie apropiată de „regele” Barcelonei de când a a venit în Catalonia, era aşteptat cu cel mai mare interes un răspuns.

Dar Antoine Griezmann a ales să fie foarte scurt. „Ne bucurăm să fim împreună cu Messi. El este o legendă”, a afirmat francezul pentru Movistar+, preluat de Marca.

Messi a executat magistral o lovitură liberă în minutul 20 şi a făcut 1-0 cu Athletic Bilbao. Reacţia lui Lineker a strâns mii de aprecieri

”Briliant! O lovitură liberă magică a lui Messi”, a scris Football Espana, după execuția minunată a sud-americanului. Presa internațională a apreciat cu atât mai mult golul cu cât fundașul lui Bilbao, Yeray Alvarez, a încercat cu disperare să blocheze mingea din drumul spre poartă.

”Poate e timpul pentru o mărire a salariului pentru Messi”, a scris, pe Twitter, Gary Lineker. Mesajul fostului fotbalist englez a strâns peste trei mii de share-uri.

Barcelona a acumulat 40 de puncte după victoria cu bascii și este pe poziția a doua în La Liga, la zece lungimi în spatele liderului Atletico Madrid.

Barcelona îi plăteşte o sumă imensă lui Messi, dar câştigă mai mult de pe urma argentinianului
Potrivit economiștilor de la Libertad Digital, citați de Sport, Leo Messi este ”rentabil pentru interesele financiare ale Barcelonei”. ”Messi e o parte fundamentală a veniturilor Barcelonei. El face pentru club între 250 și 300 de milioane de euro anual”, arată jurnaliștii spanioli, care susțin că gruparea de pe Camp Nou face un profit stagional de o sută de milioane de euro cu argentinianul.

Și Javier Tebas, președintele La Liga, i-a luat apărarea lui Leo Messi. Oficialul, care înțelege că sud-americanul crește cu mult valoarea campionatului spaniol și generează venituri importante, a explicat că situația economică grea de la Barcelona nu e cauzată de salariul lui Messi.

”Criza este efectul pandemiei de coronavirus. Fără pandemie, veniturile generate de cel mai bun jucător din istorie susțin această cheltuială”, a spus Tebas.


Citeste si...
Leo Messi recunoaşte că a jucat prost la Liverpool