Spaniolul Carlos Sainz (25 de ani), pilotul McLaren-Renault, a primit numeroase critici pentru că nu a îngenuncheat la protestele anti-rasism din Formula 1.

Carlos Sainz: ”Sunt liber să nu îngenunchez. E un gest care nu schimbă nimic!”

Sainz și Hamilton, schimb de replici tăioase
Cel mai vehement a fost Lewis Hamilton (35 de ani), britanicul care s-a erijat în lider al protestului și care a vorbit explicit despre ”spaniolii și rușii” care au refuzat să îngenuncheze în numele #blacklivesmatter.

Alături de spaniol, Charles Leclerc, Max Verstappen, Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat și Kimi Raikkonen au procedat similar.

Sainz a precizat că nu știe dacă va îngenunchea nici la Silverstone, la Marele Premiu aniversar din Formula 1, care va avea loc duminică.

”Hai, gata (n.r. – referitor la presiunile lui Hamilton). Sunt liber să nu îngenunchez. Îi rog pe acești oameni să renunțe la acest subiect. Toți piloții sunt împotriva rasismului. Nu poți să fii considerat rasist doar pentru că nu îngenunchezi.

Începe să fie un non-subiect. E un gest care nu schimbă nimic, trebuie să încetăm să vorbim despre asta”, a spus Carlos Sainz, într-o conferință de presă.

Hamilton, singurul cu tricoul ”Black Livers Matter”. ”Tăcerea te face complice!”
Sainz și restul piloților din Formula 1 au participat la manifestele anti-rasiste din presiunea lui Hamilton.

Britanicul este singurul care nu are tricou cu ”Opriți rasismul!”, mesajul aprobat de toți piloții. În schimb, pilotul Mercedes are unul inscripționat cu ”Black Lives Matter”. De-a lungul ultimilor săptămâni, el i-a criticat pe colegii săi care nu au îngenuncheat în semn de respect cu mișcarea anti-rasistă.

”Tăcerea te face complice. Eu voi continua să încerc să-mi îmbunătăţesc educaţia şi să-i încurajez şi pe alţii să facă la fel. Nu vreau ca oamenii să se simtă obligaţi să o facă. Vreau ca lumea să fie entuziasmată pentru că ia parte la această schimbare”, a explicat britanicul.

Și Charles Leclerc, de la Ferrari, s-a arătat clar împotriva lui Hamilton. ”Toți cei 20 de piloți și echipele lor sunt uniți contra rasismului și a prejudecăților.

Dar cred că ceea ce contează sunt faptele și comportamentul în viața de zi cu zi, mai mult decât gesturile formale, care în unele țări pot fi considerate controversate”, a explicat el, după prima cursă a sezonului, Marele Premiu al Austriei.Citeste si...
Michael Schumacher ar putea ajunge doar... o legumă?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.