Actualitate, Featured

S-au decernat Globurile de Aur! Ei sunt marii câștigători

Emma Stone a câştigat duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film musical sau comedie.

Actriţa din „La La Land” s-a aflat în cursă cu Annette Bening („20th Century Women”), Lily Collins („Rules Don’t Apply”), Hailee Steinfeld („The Edge of Seventeen”) şi Meryl Streep („Florence Foster Jenkins”).

Ryan Gosling a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol masculin într-un film din categoria comedie sau musical, informează AFP şi DPA.

Gosling a obţinut premiul pentru rolul său de pianist de jazz îndrăgostit din musical-ul „La La Land”, avându-i drept contracandidaţi pe Jonah Hill („War Dogs”), Colin Farrell („The Lobster”), Hugh Grant („Florence Foster Jenkins”) şi Ryan Reynolds („Deadpool”).

După primirea distincţiei, actorul i-a mulţumit îndelung partenerei sale şi mamei celor doi copii ai săi, Eva Mendes, care nu era prezentă în sală.

Hugh Laurie a fost fericitul câștigător al unui Glob de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune, relatează AFP.

Actorul a fost recompensat pentru rolul traficantului de arme din „The Night Manager”. Laurie a remarcat după primirea premiului că această ceremonie a Globurilor de Aur va fi, fără îndoială, „una dintre ultimele”, întrucât este organizată de presa străină de la Hollywood. O aluzie puţin voalată la accentele anti-străine ale campaniei lui Donald Trump, care va deveni preşedinte al SUA la 20 ianuarie, comentează AFP.

Hugh Laurie i-a avut contracandidaţi la această categorie pe Sterling K. Brown („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”), John Lithgow („The Crown”), Christian Slater („Mr. Robot”) şi John Travolta („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”).

Actriţa franceză Isabelle Huppert a primit duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic, informează AFP. Contracandidatele pentru râvnita recompensă au fost Amy Adams („Arrival”), Jessica Chastain („Miss Sloane”), Ruth Negga („Loving”) şi Natalie Portman („Jackie”). Isabelle Huppert a primit distincţia pentru rolul din filmul „Elle”, care a fost recompensat duminică şi cu Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Printre marii câștigători s-a numărat și Damien Chazelle care a primit Globul de Aur pentru cel mai bun regizor pentru producţia „La La Land”, relatează AFP.

Chazelle a concurat la această categorie cu Tom Ford („Nocturnal Animals”), Mel Gibson („Hacksaw Ridge”), Barry Jenkins („Moonlight”) şi Kenneth Lonergan („Manchester by the sea”). El a mai primit un Glob de Aur pentru scenariu în cadrul ceremoniei de duminică.

„La La Land” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria comedie sau musical, premiu care încununează o seară în care filmul a avut parte de toate recompensele pentru care a fost nominalizat, relatează AFP.

Celelalte filme intrate în competiţie la această categorie au fost „20th Century Women”, „Deadpool”, „Florence Foster Jenkins” şi „Sing Street”.

Este cel de al şaptelea premiu primit de „La La Land” din tot atâtea posibile. Actorii Emma Stone şi Ryan Gosling au câştigat premiile de interpretare feminin şi masculin la categoria comedie sau musical, iar regizorul Damien Chazelle a primit şi el două statuete, pentru scenariu şi regie.

Alte două Globuri de Aur au recompensat cea mai bună coloană sonoră originală şi cel mai bun cântec original.

Casey Affleck a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film dramatic, relatează AFP.

Actorul care a deţinut rolul principal în „Manchester by the sea” s-a aflat în cursă cu Joel Edgerton („Loving”), Andrew Garfield („Hacksaw Ridge”), Viggo Mortensen („Captain Fantastic”) şi Denzel Washington („Fences”).

În „Manchester by the sea”, Casey Affleck joacă rolul unui om de serviciu cu un trecut problematic care este forţat, după moartea fratelui său, să se ocupe de nepotul lui. Actriţa franceză Isabelle Huppert a primit duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic, informează AFP.

Contracandidatele pentru râvnita recompensă au fost Amy Adams („Arrival”), Jessica Chastain („Miss Sloane”), Ruth Negga („Loving”) şi Natalie Portman („Jackie”). Isabelle Huppert a primit distincţia pentru rolul din filmul „Elle”, care a fost recompensat duminică şi cu Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

De asemenea, lung metrajul „Zootopia” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film de animaţie, încoronând un an-record pentru grupul Disney, relatează AFP.

Producţiile care au mai fost în cursă la această categorie sunt „Vaiana”, „My life as a zucchini”, „Sing” şi „Kubo And The Two Strings”. „Zootopia”, care a beneficiat de critici bune şi de o campanie masivă de promovare, se numără printre cele mai mari succese de box office ale anului, având încasări de peste un miliard de dolari în întreaga lume.

În total, Disney a devenit primul studio care a atins pragul de 7 miliarde de dolari încasări într-un singur an. „Vaiana”, nominalizat şi el la această categorie, este tot o producţie a studiourilor Disney.

Serialul de televiziune „The Crown”, o producţie biografică despre regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic, relatează Reuters. Contracandidatele sale la această categorie au fost „Game of Thrones”, „Stranger Things”, „This Is Us” şi „Westworld”, anunță Agerpres.

Filmul francez „Elle”, regizat de Paul Verhoeven şi care o are pe Isabelle Huppert în rolul principal, a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină, relatează AFP. Producţia a concurat la această categorie cu filmele „Divines” (Franţa), „Neruda” (Chile), „The Salesman” (Franţa-Iran) şi „Toni Erdmann” (Germania).

Ediţia din 2017 a Globurilor de Aur a fost una dominată de filmul musical „La La Land”, marele favorit al serii, care a obţinut toate cele şapte premii pentru care a fost nominalizat, dar nu a fost una lipsită de surprize. Iată lista completă a Globurilor de Aur acordate duminică, la Los Angeles, de Asociaţia presei străine de la Hollywood.

– Cel mai bun film categoria dramă: „Moonlight”

– Cel mai bun film categoria musical sau comedie: „La La Land”

– Cea mai bună actriţă într-un film dramatic: Isabelle Huppert („Elle”)

– Cel mai bun actor într-un film dramatic: Casey Affleck („Manchester by the sea”)

– Cea mai bună actriţă într-un film musical sau comedie: Emma Stone („La La Land”)

– Cel mai bun actor într-un film musical sau comedie: Ryan Gosling („La La Land”)

– Cel mai bun regizor: Damien Chazelle („La La Land”)

– Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis („Fences”)

– Cel mai bun actor într-un rol secundar: Aaron Taylor-Johnson („Nocturnal Animals”)

– Cel mai bun scenariu: Damien Chazelle („La La Land”)

– Cel mai bun film de animaţie: „Zootopia”

– Cel mai bun film într-o limbă străină: „Elle” (Franţa)

– Cea mai bună coloană sonoră originală: Justin Hurwitz („La La Land”)

– Cel mai bun cântec original: „City of Stars”, Justin Hurwitz

– Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: „The Crown”

– Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: „Atlanta”

– Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

– Cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune: Sarah Paulson („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”)

– Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Tom Hiddleston („The Night Manager”)

– Cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune dramatic: Claire Foy („The Crown”)

– Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Billy Bob Thornton („Goliath”)

– Cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune musical sau comedie: Tracee Ellis Ross („Black-ish”)

– Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Donald Glover („Atlanta”)

– Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Olivia Colman („The Night Manager”)

– Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Hugh Laurie („The Night Manager”).

blank