Se anunță un adevărat cutremur în justiție, dar și pe scena politică. Jurnalistul Cătălin Tache, de la Național, anunță că surse bine informate anunță faptul că liderii coaliției de guvernare au obținut OK-ul din extern pentru a-l mazili pe procurorul general, Augustin Lazăr, scrie circulpolitic.ro.
Debarcarea lui Augustin Lazăr va fi grabita de schimbarea de plan a actualei coalitii de guvernare, ai carei lideri, mai ales dupa ultimele vizite mai mult sau mai putin oficiale la Bruxelles, au ajuns la concluzia ca Laura Codruta Kovesi este inca o nuca prea tare pentru politicienii nostri. Si chiar daca Adminstratia Trump pare sa adopte „modelul elvetian” pe aceasta tema, anuntand pe cai discrete de comunicare neoficiala ca nu sustine nicio tabara in acest razboi fratricid care macina Justitia de la noi, mesajul de sustinere al presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pare sa fi fost atat de transant, incat asaltul final prevazut asupra „redutei” din fruntea DNA nu va mai fi declansat chiar atat de repede.
Mai ales ca, inclusiv pe caile Vaticanului, altfel atat de combativul Popescu Calin Tariceanu a hotarat sa o lase mai moale cu fortarea acestei schimbari, in urma „rugamintii” personale a lui Juncker. In schimb, cum oricum trebuie platit „tributul” pentru cei exasperati de faptul ca nimic, dar absolut nimic nu se schimba in Justitie dupa 11 decembrie 2016, Augustin Lazar a devenit deja „tinta in miscare”, mai ales ca de la Bruxelles s-ar fi dat deja acceptul tacit sa cada „unul din cele doua capete” cerute. Asa ca Lazar se va bucura cat de curand de o pensie mai mult decat indestulatoare.

Citeste si...  Ponta: Bătălia adevărată cu Federaţia Rusă nu va fi cu arme convenţionale, ci cu energie