Ludovic Orban a fost pus sub acuzare de procurorii DNA după ce au primit informații că politicianul ar fi pretins 50.000 de euro de la un om de afaceri pentru a plăti către două televiziuni apariții în campania electorală.

Se pare că solicitarea lui Orban ar fost făcută în data de 1 martie și procurorii susțin că există chiar și înregistrări. “Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.
Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, a arătat DNA într-un comunicat de presă.

Citeste si...  Iohannis discută cu presa, după ce a discutat cu partidele

Conform unor surse judiciare, se pare că omul de afaceri contactat de Orban este Tiberiu Urdăreanu. Acesta nu l-a denunțat la DNA numai pe Orban, ci și pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei. Urdăreanu i-ar fi denunțat pe cei doi politicieni pentru a putea să-și ușureze situaţia judiciară în dosarul pe care el însuşi îl are pe rolul instanţelor, cel în care este acuzat de DNA că i-a dat mită primarului din Iaşi, Gheorghe Nechita, pentru implementarea de către UTI a sistemului de management al traficului din Iaşi.