În Rusia este declarat doliu național după tragedia aviatică soldată cu 92 de morți. Numeroși oameni au aprins lumânări în memoria victimelor care se aflau în avionul Tupolevul 154 prăbușit în Marea Neagră, duminică dimineață.

Catastrofa aviatică a provocat o emoție puternică în Rusia. La bordul aparatului se aflau zeci de membri ai Ansamblului Aleksandrov, cunoscut în turneele din întreaga lume pe care le-a susţinut sub numele de Corul Armatei Roşii. Corul este considerat unul dintre simbolurile Rusiei, o mândrie națională, iar decesul a zeci de membri a șocat întreaga țară.
Cutiile negre nu au fost recuperate
Între timp, operațiunile de recuperare a victimelor continuă, dar și operațiunile de recuperare a cutiilor negre. Până acum, unsprezece corpuri şi peste 150 de fragmente de avion au fost găsite de echipe de căutare. Trupurile neînsuflețite ale victimelor ar fi prinse în epava aeronavei, astfel că operațiunile de recuperare sunt dificile.
Peste 3.500 de persoane, inclusiv peste 150 de scafandri, 39 de vapoare, dar şi cinci elicoptere şi drone participau la căutări.

Citeste si...
EBa a scapat de cosuri cu o reteta-minune la indemana oricui

Cutiile negre ale avionului nu au fost localizate încă, însă comandantul Forţelor aeriene Viktor Bondarev s-a declarat ”sigur” că ele nu au fost avariate şi a adăugat că speră să fie găsite luni.