Andrei Kelin, oficial din cadrul Ministerului rus de Externe este de părere că e eventuală decizie a Alianţei Nord-Atlantice de suplimentare a capabilităţilor navale în Marea Neagră ar fi un factor „destabilizator”. Totodată acesta spune că Marea Neagră „nu aparţine” şi „nu are nicio legătură” cu NATO.

„Dacă se va lua decizia de creare a unei forţe navale permanente, sigur că acest lucru va fi un factor destabilizator; pentru că nu este o mare a Alianţei Nord-Atlantice”, a declarat Andrei Kelin, directorul Departamentului pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului rus de Externe.

„Marea Neagră nu are nicio legătură cu Alianţa Nord-Atlantică. Nu cred că o astfel de hotărâre ar conduce la îmbunătăţirea relaţiilor Rusia-NATO”, a avertizat Andrei Kelin

Citeste si...  Cazul Caracal a devenit motiv de fake news cu Deveselu

Ministerul român al Apărării a anunţat, în urmă cu câteva luni, că va iniţia demersuri pentru a crea o structură navală permanentă în Marea Neagră, după modelul grupurilor navale NATO.

România, Bulgaria şi Turcia poartă discuţii pe tema creării unui grup naval comun al Alianţei Nord-Atlantice în Marea Neagră, anunţa, la sfârşitul lunii mai, ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov. O decizie în acest sens este aşteptată la summitul NATO care se va desfăşura în iulie, în Polonia.