Ruladă fructată
Ingrediente
1 piept de curcan
100 g merişoare
100 g caise
2 linguri cu rom
250 ml vin roşu sec
50 g fistic
2 linguri cu unt
3 linguri cu pesmet
1 lingură cu ulei ,sare
Mod de preparare
Puneţi la călit, în ulei încins, caisele tăiate şi merişoarele, iar când scade untul, adăugaţi romul şi vinul. Daţi câteva clocote până scade compoziţia.
Tăiaţi bucăţile de curcan în două, astfel încât să obţineţi o bucată mare. Puneţi o pungă deasupra şi bateţi uşor cu ciocanul de carne, să se subţieze puţin. Îndepărtaţi punga şi puneţi un praf de sare.
Adăugaţi pesmetul şi fisticul sfărâmat în compoziţia de fructe. Întindeţi acest amestec peste carne, lăsând marginile libere, şi rulaţi. Prindeţi carnea cu scobitori şi pune rulorurile în tavă.
Ungeţi carnea cu puţin ulei, adăugaţi în tavă o ceşcuţă cu apă şi daţi la cuptor. După 25 de minute, întoarceţi rulourile pentru a se rumeni frumos pe partea cealaltă.