La trei zile de la desemnarea sa ca premier al Franței, Jean Castex și-a prezentat luni echipa. 16 miniştri şi 15 miniştri-delegaţi fac parte din noul executiv, iar printre aceștia din urmă este și Roxana Mărăcineanu. Până de curând aflată la conducerea sportului din Hexagon, fosta înotătoare de origine română va ocupa funcția de ministru-delegat, după ce ministerul său a fost integrat în cel al Educaţiei Naţionale și Tineretului.

Jean-Michel Blanquer a fost numit ministru al Educaţiei Naţionale, Tineretului şi Sporturilor în noul Guvernl al Franței iar fosta înotătoare va avea rolul de ministrul delegat al Sporturilor.

Și dacă Finanțele și Externele vor fi conduse de aceiași oameni, s-au produs schimbări în alte portofolii importante, precum Justiția și Internele.

Citeste si...
AMENDĂ usturătoare pentru Uber! Motivul este grav! S-ar putea să fii vizat și tu

Un politician cu vechime, dar cu puțină notorietate, premierul desemnat Jean Castex a fost coordonatorul celulei care a luat deciziile privind ieșirea țării din izolarea provocată de coronavirus. În schimb, premierul demisionar al Franţei, Edouard Philippe, şi doi foşti miniştri ai Sănătăţii, Olivier Véran şi Agnès Buzyn, sunt vizaţi de o investigaţie privind gestionarea crizei coronavirusului, potrivit cotidianului Le Monde.

Guvernul condus de Edouard Philippe a demisionat vineri.