România are apeluri lansate de 4 miliarde de euro, la o alocare de 5,1 miliarde de euro reprezentând bani europeni, a declarat joi Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Rovana Plumb pune lucrurile la punct, spune că din 5,1 miliarde euro, bani europeni alocati, Romania a lansat apel pentru 4 miliarde euro

„În ceea ce priveşte utilizarea banilor europeni pe actuala perioadă de programare, pentru care avem o alocare de 5,1 miliarde de euro, avem apeluri lansate, ceea ce înseamnă linii de finanţare, de 4 miliarde de euro. 78% din alocare sunt linii de finanţare în piaţă”, a spus Rovana Plumb, conform Mediafax.

Ministrul a precizat că 3,2 miliarde de euro sunt contracte încheiate, sumele primite de la Comisia Europeană sunt de 870 de milioane de euro şi tot atâţia bani sunt trimiși către beneficiari.

Citeste si...
Tudorel TOADER este la pământ! Dragnea i-a dat DECISIVA!

Ministrul a vorbit și despre Președinția Consiliului UE, unde, din cele opt blocuri tematice în cadrul pachetului privind coeziunea, care cuprinde şi regulamentele fondurilor europene pentru viitoarea perioadă de programare, România a obţinut mandat din partea Consiliului pentru șapte. „Obiectivul nostru este ca la 25 iunie, când avem Consiliul Uniunii Europene, să putem să avem un acord parţial pe tot pachetul legislativ privind politica de coeziune”, a afirmat Rovana Plumb.

Ministerul Fondurilor Europene stabileşte direcţiile de investiţii prin Fondul Social European pentru perioada următoare. Fondul investeşte atât în companii mici și mijlocii, crearea de noi locuri de muncă, în sănătate, în educaţie, în ajutorarea grupurilor vulnerabile şi în tineri, pentru combaterea șomajului.