Rovana Plumb,locomotiva PSD la alegerile europarlamentare, atrage atenția că poziția PES pe tema situației statului de drept din România nu este una statutară și asumată în ansamblu de PES, ci mai degrabă o declarație politică în context electoral, generată de dezinformări. Ea susține că PSD nu va tolera această atitudine și le va cere liderilor PES să vină la discuții pentru a putea lămuri situația.

”Nu intrăm în jocuri electorale nici măcar dacă ele vin de la colegi din PES! Acea poziție afișată ieri pe site-ul PES nu este statutară, ci reflectă mai degrabă o declarație politică în context electoral. În realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES.

Este trist că propaganda anti-PSD a ajuns atât de departe încât să influențeze inclusiv opiniile unora dintre colegii PES. Este cu atât mai trist cu cât acest lucru se întâmplă în cadrul aceleiași familii politice.

Citeste si...
Batalia din PSD: ziua cea mare! Dragnea pare sa castige teren in fata Rovanei Plumb

Nu vom tolera o astfel de atitudine care se bazează pe dezinformări. Cred că lucrurile pot fi și trebuie clarificate. Avem toată deschiderea să îi ajutăm pe acei colegi nemulțumiți să înțeleagă realitatea din România. Le punem la dispoziție absolut toate informațiile pentru a-și face o imagine corectă.

În ciuda dezinformărilor și jocurilor electorale, reiterez faptul că PSD susține statul de drept din România tot așa cum susține și respectarea drepturilor omului. Pentru că statul de drept fără drepturile omului nu are cum să funcționeze”, susține Rovana Plumb.