Atentatul de la Barcelona a stârnit panică și printre românii din capitala Cataluniei. Un conațional stabilit la Barcelona a declarat că bulevardul La Rambla, locul în care s-a produs tragedia, joi după amiază, este una din zonele preferate ale turiştilor, dar şi a rezidenţilor şi locul unde mergea des să se plimbe, declarându-se şocat de cele întâmplate.
„Exact acum câteva zile ne-am plimbat acolo, în familie. Lucrul acesta îl făceam cred că aproape la două-trei zile, ne plimbam pe acolo. (…) Dar acum e teama de a nu fi tu următoarea victimă. Atâta timp cât ai familie. (…) E un loc în care absolut toată lumea vine cu plăcere, e un loc circulat, e un loc cu suveniruri, chiar face legătura de la port. Şi un punct turistic, unul foarte important. Vă daţi seama că zi de zi se circula”, a declarat, pentru Mediafax, Florin, un român stabilit la Barcelona.
”Eram la mall când am aflat şi chiar vorbeam cu patronul de acolo şi am zis că sigur e musulman ( atacatorul-n.r.). Şi el a zis că da. Deci e clară treaba, că ei sunt setaţi pe asta. (…) Trebuie să faci ceva cu ei”, a mai spus bărbatul.
Diana Ianc, o româncă stabilită la Londra, a fost săptămâna trecută împreună cu soţul ei în concediu la Barcelona. S-au plimbat de mai multe ori prin zona în care a avut loc atentatul. La câteva zile după ce au revenit din vacanţa au aflat, şocaţi, despre atac.
”Am intrat pe Facebook şi mi-au apărut tot felul de newsfeed-uri. Sunt absolut şocată. Sunt şocată ştiind că am trecut de atâtea ori pe acolo zilele trecute şi e o zonă foarte aglomerată, dar nu mi-a trecut prin cap că se poate întâmpla aşa ceva. (…) Ne simţim norocoşi. Lumea se duce în concediu cu ideea că se relaxează, nu îţi trece aşa ceva prin cap”, a declara Diana Ianc.
Cei doi soţi locuiesc în Marea Britanie, ţară în care, de asemenea, au avut loc atentate. Acest lucru i-a făcut să evite unele zone, de teama de a nu deveni victime.
”Şi aici în UK unde stăm noi, au mai fost atacuri, am stat cu teamă, stând şi în centru. Am ocolit efectiv zonele respective, în special când ştim că sunt evenimente mari ocolim zonele în care ştim că ar putea să fie turişti”, a mai spus românca.

Citeste si...
Atentat în Turcia! O maşină capcană a ucis trei oameni şi a rănit alţi doi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.