Agenţia Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va verifica averile a 50 de români care au conturi secrete deschise la HSBC Elveția, după ce a primit datele de la instituția similară din Franța, potrivit unor surse guvernamentale. Inspectorii ANAF vor verifica dacă există diferențe între sumele găsite în conturile din Elveția și cele declarate de respectivele persoane în România. Veniturile nedeclarate vor fi impozitate cu 16%.
ANAF
 
Potrivit surselor Digi24, cele 50 de persoane vor fi chemate să dea declarații în fața inspectorilor Fiscului. De întreaga operaţiune se va ocupa o structură specială, desemnată de şeful ANAF, din care vor face parte cinci inspectori.
HSBC Private Bank, filiala elvețiană a bancii britanice HSBC, este bănuită că a ajutat peste 100.000 de persoane şi companii din 203 ţări să păcălească Fiscul, ascunzând identitatea deponenților.
 
Printre cei pomeniti in luna februarie a acestui an ca ar detine conturi in Elvetia se numara Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, Vladimir Cohn, fost actionar al clubului Dinamo, Daniela Florentina Ganea, soția lui Mihai Tănăsescu, fost ministru al finanțelor publice și fost reprezentant al României la FMI, magnatul imobiliar, Sorin Crețeanu, apoi Jean Valvis, om de afaceri cu dublă cetățenie, greacă și elvețiană, dar si Viorel Hrebenciuc.
Citeste si...  RAZBOIUL MINCULESCU-ANAF CONTINUA