Cei care vor să-și îmbunătățeacă locuințele din punct de vedere energetic ar putea primi până la 15.000 de euro de la stat, prin programul Casa Eficientă Energetic anunțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Programul Casa Eficientă Energetic ar putea demara, pentru prima dată, în decursul acestui an, potrivit unei declarații a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, transmite Avocatnet.ro.

Prin intermediul acestui program, AFM ar putea finanța cu până la 15.000 de euro o locuință.

„Avem un buget total de 429 de milioane de lei și ne-am programat să avem între 6000 și 8000 de beneficiari”, a precizat ministrul Mediului.

Programul Casa Eficientă Energetic ar urma să finanțeze sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație termică. Mai mult, programul s-ar putea adapta la ceea ce îi lipsește fiecăruia.

Citeste si...
Alerta! Suspiciuni de fraude cu fonduri europene

Acest lucru înseamnă că cei care vor să își eficientizeze energetic locuințele vor putea cumpăra fie doar o categorie de sisteme, fie toate tipurile de tehnologii enumerate anterior.

Acest Program nu se adresează numai persoanelor fizice. Instituțiile publice ar putea accesa și ele fonduri pentru achiziționarea de echipamente eficiente energetic. Pentru acestea, bugetul va fi separat și este calculat la 384 de milioane de lei.

Program Casa Eficientă Energetic nu se aplică în prezent. Pentru a se întâmpla acest lucru, trebuie să fie inclus într-un proiect de act normativ, adoptat de autorități și publicat în Monitorul Oficial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.