Featured, Life

Romanian Hospitality Awards Ediția a II-a – Cel mai ambițios proiect de susținere a Excelenței în Ospitalitate

Hospitality Culture Institute organizează Romanian Hospitality Awards, cel mai ambițios proiect de recunoaștere și premiere a Excelenței din HoReCa autohtonă. Decernarea unui număr de 14 premii se va face în cadrul „Romanian Hospitality Awards Gala”, la Stejarii Country Club , în data de 24 Octombrie 2019.

blank

Peste 100 de specialiști din ospitalitate și industrii conexe votează cei mai buni oameni și brand-uri din HoReCa, în cadrul a 14 categorii care includ „Cel mai bun hotel”, „Cel mai bun chef”, ”Cel mai reușit festival din țară”, ”Furnizorul anului”, ”Cel mai bun antreprenor”, etc. Independent de cele 14 categorii, la această ediție vor exista și două premii speciale: (1) Premiul publicului pentru cea mai bună cafenea și (2) Premiul presei pentru cel mai bun restaurant.

Se va acorda și un premiu de Excelență al institutului. Anul trecut a fost oferit lui Dragoș Anastasiu pentru întreaga activitate în turism și ospitalitate. Distincția din acest an va fi o surpriză iar premiul se va afla doar în seara Galei.

“Prin Romanian Hospitality Awards, cel mai ambițios proiect de promovare și susținere a excelenței din ospitalitate, ne dorim să schimbăm imaginea preponderent negativă pe care acest sector o are local și să propunem României o nouă generație de elite”, spun reprezentanții Institutului.

14 categorii de premii

Procesul de jurizare a fost unul extrem de riguros. Membrii juriului sunt nume sonore din industrie și domenii conexe, iar întreg procesul a fost supravegheat de una dintre cele mai mari Case de Avocatură din România. Delegații acesteia au fost prezenți în comunicarea dintre organizatori și membrii juriului, verificând corectitudinea votării și validând rezultatele votului.

Primul pas în jurizare a presupus ca membrii juriului să facă trei propuneri pentru fiecare dintre cele 14 categorii. Cel puțin una dintre cele trei propuneri trebuia să fie din afara regiunii pe care o reprezintă. Opțiunile cu cel puțin patru nominalizări s-au calificat în etapa finală a competiției, etapă în care membrii juriului au alcătuit un top trei al nominalizărilor calificate pentru fiecare categorie în parte.

Membrii juriului nu au avut voie să voteze locațiile la care sunt acționari, pe care le administrează sau conduc. Criteriile care stau la baza jurizării sunt opinia personală și experiența profesională.

Președintele juriului este Prof. Ray F. Iunius, fondatorul Institutului pentru Tehnologie și Antreprenoriat École Hôtelière de la Lausanne (EHLITE), al Institutului pentru Inovare și Antreprenoriat (INTEHL), al Proiectelor de Afaceri pentru Studenți (SBP), al revistei EHLITE și al Catedrei de Inovare Paul Dubrule. Acesta a publicat numeroase lucrări academice și cărți despre industria hotelieră, managementul serviciilor, tehnologie și inovație. Ecole Hôtelière de Lausanne (EHL) a fost fondată în 1893, aceasta fiind prima școală hotelieră din lume, dar și una dintre cele mai recunoscute instituții de top din industria ospitalității.

Despre organizator

Hospitality Culture Institute este o organizație ce reunește lideri ai industriei de ospitalitate, oameni de afaceri, personal academic și profesioniști din domeniu. Misiunea sa este de a identifica trend-uri cu impact economic, politic, cultural și social și de a împărtăși cunoștințe și soluții aplicabile. În cei 3 ani de activitate, Hospitality Culture Institute a reușit să organizeze:

– 3 editii ale Conferinței Naționale a Ospitalitatii (https://conferinta.horaromania.org/)

– O ediție de Romanian Hospitality Awards

– Peste 12 ediții de workshop-uri la nivel național

– 2 ediții de research sindicalizat al sectorului, fiind singurii deținatori de date relevante și actualizate din industrie

– A înființat pe-plus.ro, cea mai urmarită platformă media a industriei locale

blank