CFR Călători a anunțat pe propria pagină de Facebook faptul că numărul de trenuri care au rămas în gări din cauza condițiilor meteo au ajuns la 122.

„Vom face actualizări periodice, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi de situaţia din teren”, precizează compania.

Potrivit CFR Călători, pentru data de 27 februarie se menţine măsura de anulare a unor trenuri pentru eliberarea liniilor în vederea facilitării intervenţiilor cu utilaje şi evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri. Sunt anulate aproximativ 6% din cele aproximativ 1.200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România.

„Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulaţie, acolo unde există această posibilitate”, spun reprezentanţii operatorului naţional feroviar de transport călători.

La rândul său, CFR SA informează că magistralele de cale ferată sunt deschise circulaţiei, însă pe anumite segmente de cale ferată aceasta se desfăşoară în condiţii speciale, pentru a se evita pericolul de înzăpezire a automotoarelor şi pentru a facilita accesul mijloacelor de intervenţie şi al plugurilor.

Conform unui comunicat al CFR SA, remis marţi AGERPRES, tronsoanele pe care se circulă în condiţii speciale sunt: Buzău – Făurei, unde viteza de circulaţie este de 50 km/h, pe firul I, Caracal – Corabia, Ciulniţa – Urziceni, Palas – Mangalia, Craiova – Calafat, Piatra Olt – Caracal, Tulcea – Medgidia, Roşiori Nord – Zimnicea, Roşiori Nord – Turnu Măgurele şi Giurgiu – Videle, unde se circulă doar cu locomotive DA (Diesel).

Citeste si...
Un detinut a evadat de la Jilava. Era condamnat la 10 ani pentru talharie

De asemenea, pe segmentele de cale ferată Slobozia Veche – Urziceni, Videle – Giurgiu, Pantelimon – Bucureşti Sud – Jilava – Chiajna, Fundulea – Bucureşti Obor, Roşiori Nord – Turnu Măgurele şi Caracal – Corabia se acţionează cu pluguri pentru deszăpezire.

„Pasagerii sunt rugaţi să plece la drum doar dacă este necesar şi, de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de
circulaţie al trenului cu care intenţionează să călătorească. Menţionăm faptul că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de administratorul reţelei feroviare au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă”, spune CFR SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.