Peste două sute de noi cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, fiind investigat un al 46-lea deces posibil datorat rujeolei în judeţul Constanţa, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit datelor Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până pe 30 martie 2018 este 11. 784, cu 215 cazuri mai mult faţă de săptămâna trecută.

Au fost înregistrate 45 de decese, iar un al 46-lea deces posibil datorat rujeolei este în curs de confirmare/infirmare în judeţul Constanţa.

Citeste si...
INSP precizează că,în cazul unei vacanțe peste hotare, într-o țară cu incidență mare COVID, chiar dacă adulții sunt vaccinați, la întoarcere, copiii intră în carantină

Cele mai multe cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în judeţul Bacău, respectiv 57, fiind urmate de judeţele Prahova (26), Constanţa (21), Neamţ (19), Vrancea (14) şi Iaşi (11).