România, în haos , înainte de Euro 2020 ce spune Premierul Ludovic Orban. Tragerea la sorți a grupelor Euro 2020 va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 19:00, la București. AFP a publicat un material în care scrie că România nu este nici pregătită pentru turneul final din vara anului viitor.

Ce scrie AFP, cu o zi înainte de tragerea la sorți a grupelor Euro 2020, de la București
Stadioanele promise nu sunt gata, nici calea ferată de la aeroportul Otopeni la Bucureşti nu este, iar echipa nu şi-a asigurat participarea la turneul final, scrie Agenția France-Presse, conform news.ro.

Francezii subliniază problemele cu care se confruntă țara noastră, înaintea tragerii la sorți de mâine. „Totul ar trebui să încurajeze România să se bucure. Dar cu şapte luni înaintea loviturii de începere a turneului final, ţara se teme că nu e nici pregătită, nici calificată”, scriu francezii.

„Sunt dezamăgit pentru că nici stadioanele, nici infrastructura pentru a transporta turiştii nu sunt terminate. Şi ce să mai spun de starea fotbalului românesc?”, s-a plâns Alexandru, un fan de 38 de ani, agenţiei franceze.

„Am fost bucuros când am auzit că vom găzdui aceste meciuri, gândindu-mă că vom avea în sfârşit o nouă infrastructură la Bucureşti. Dar am rezolvat problema în stil românesc, încălcând toate angajamentele”, a ironizat situaţia un alt suporter, Adrian, de 32 de ani.

Anunțul dramatic al lui Ludovic Orban au ajuns în presa franceză
Inaugurat în octombrie, şantierul căii ferate care ar trebui să lege aeroportul de principala gară din Bucureşti este astăzi întârziat din cauza unei acţiuni în justiţie a riveranilor.

„Atmosfera este cu atât mai puţin veselă pe şantierele stadioanelor din Capitală. Multiplele întârzieri au luat o turnură politică atunci când noul premier de centru-dreapta Ludovic Orban a făcut inventarul stadiului lucrărilor, în noiembrie, la câteva zile după preluarea funcţiei”, mai scriu cei de la AFP.

„Lucrările nu au avansat niciun pic în patru ani”, a fost anunțul dramatic al lui Ludovic Orban, care a dat vina pe guvernele anterioare, de stânga.

România a promis modernizarea a patru stadioane din Bucureşti, pentru antrenamentele echipelor calificate. Însă pentru şeful guvernului român, doar două vor fi funcţionale înaintea primului meci, din 14 iunie 2020. Fundaţiile unui al treilea abia au fost puse. Din cauza unui litigiu, lucrările nici nu au început la al patrulea.

Citeste si...  Gica Popescu dezvăluie că doi mari fotbaliști au vrut să plece de la tragerile la sorți pentru Euro 2020, când a văzut că Hagi lipseste

În faţa acestor critici, coordonatorul naţional al evenimentului, Florin Sari, dă asigurări că nimeni nu trebuie să-şi facă griji: „Am parcurs un lung drum şi suntem pe ultima linie dreaptă. Infrastructura promisă nu a fost cerută de UEFA, ea a fost doar pentru a susţine candidatura noastră”, a spus el pentru AFP. Echipele vor avea la dispoziţie, potrivit lui, trei alte stadioane pentru antrenamente, în localităţi suburbane ale Bucureştiului.

Euro 2020 la București – stadiul proiectului
Pentru a celebra 60 de ani de campionat european, UEFA a ales o organziare complexă şi inedită, cu meciuri jucate în 12 oraşe din 12 ţări.

România este parte la organizarea celei mai importante competiţii fotbalistice, Euro 2020. Vom avea patru meciuri la Bucureşti, trei din Grupa C şi o optime de finală.

Această alocare reprezintă de departe vârful competiţiilor pe care UEFA ni le-a acordat pentru organizare. Alături, desigur, de finala Europa League 2012, Atletico Madrid – Atlethic Bilbao, scor 3-0, doar că acum am putea fi si noi pe teren!

Atunci când a fost depus dosarul pentru alocarea meciurilor şi la Bucureşti, Guvernul României şi-a asumat îndeplinirea mai multor obiective, însă prea puţine dintre proiectele mari vor fi finalizate. Spre exemplu, dintre cele patru stadioane promise pentru antrenamente de la Bucureşti, şanse reale sunt cu unul singur, Steaua!

Cu toate acestea, FRF este convinsă acum, cu şapte luni înainte de startul Euro 2020, că tot ce şi-a asumat fotbalul românesc va fi pus la punct şi că din punct de vedere organizatoric, cel puţin, va fi un succes.

Răzvan Mitroi, managerul de comunicare pentru EURO 2020 de la Bucureşti, a acordat pentru presă un interviu în care a vorbit, printre altele, despre ce se va întâmpla la Arena Naţională, de ce UEFA nu s-a bazat pe stadioanele pe care am zis că le construim, dar şi care este percepţia bucureştenilor despre organizarea la Bucureşti a celor patru meciuri.