Un român în vârstă de 20 de ani a devenit erou în SUA, după ce a salvat un copil de 10 ani care căzuse într-un canal. Copilul alunecase de pe un banc de zăpadă în apele îngheţate ale canalului Fort Point din Boston.

salvat_canal_62881800

Un tânăr român a devenit erou în America. Povestea lui Victor Moisescua făcut înconjurul lumii după ce, în timpul unei furtuni de zăpadă abătute asupra Bostonului la mijlocul acestei luni, el a salvat de la moarte un băieţel.

Copilul căzuse în apele îngheţate ale canalului Fort Point, iar românul i-a sărit în ajutor.

Victor tocmai ieșea de la serviciu (un restaurant la care lucrează ca ospătar) și a auzit strigătele de ajutor ale copilului.

Fără să stea pe gânduri, Victor a sunat la 911 (numărul unic pentru urgențe în SUA), a sărit gardul care delimita faleza de malul canalului și s-a dus într-un punct în care a apreciat că băiatul, care știa să înoate, ar putea ajunge. L-a încurajat pe copilul speriat să înoate până la el, iar când a ajuns acolo, l-a prins și l-a scos din apă, după care l-a dus pe faleză, unde l-a predat echipajelor de salvare, sosite la fața locului.

Gestului lui Victor a fost redat intens de televiziunile și de presa scrisă din SUA.

Tânărul, devenit erou peste noapte peste Ocean, este fiul unei femei din Zalău, care a emigrat, împreună cu soțul său, în SUA, în 1992. Victor s-a născut la Boston dar copilăria și-a petrecut-o, în mare parte, la Zalău, la bunicii săi materni.

Citeste si...  Incredibil! Uite cum un poliţist face de ruşine o ţară întreagă, Germania!