Economic

Rolul fertilizării foliare și aplicarea corectă a îngrășămintelor

Agricultura românească este pe deplin conștientă de importanța pe care o are fertilizarea foliară a culturilor agricole. Este considerată o investiție profitabilă, astfel că aplicarea foliară constituie o măsură pe care cei mai mulți o iau an de an. 

Care este rolul acesteia, ce importanță are, ce costuri implică și cum se aplică propriu zis această categorie de fertilizanți aflăm de la specialiști în domeniu. Fitoconsult este o societate cu experiență în domeniu, care iese în întâmpinarea publicului larg cu soluții variate constând atât în îngrășăminte foliare, cât și în alte soluții care vizează productivitatea la nivelul sectorului agricol. 

Aplicarea de îngrășăminte foliare – o necesitate pentru roade în culturile agricole

De la început acești specialiști țin să menționeze că fertilizarea foliară nu constituie un substituent al celei de bază, respectiv cu fosfor, potasiu și azot. În fapt, aceasta reprezintă o completare. Diferența pe care o face utilizarea lor însă este una notabilă întrucât reușește să asigure cantitățile neceare de microelemente. 

Prin tratamentele reprezentate de ingrasaminte foliare, plantele primesc prin frunze elementele de care au nevoie pentru creștere, iar suplimentarea se realizează în cantități și concentrații variate, după necesitate.

Se aplică îngrășăminte foliare indiferent de condițiile de vreme – chiar și în lipsa ploilor și a umidității, întrucât eficiența lor nu este condiționată de acești factori. Este recomandată această măsură mai ales când plantațiile suferă din cauză că este blocată fertilizarea clasică, acestea neprimind micronutrienții de care au nevoie pentru că îngrășământul solid nu se dizolvă ca să pătrundă în ele.

Soluțiile pe care le propun specialiștii Fitoconsult, constând în îngrășăminte foliare înalt calitative pentru culturile de cereale păioase, legume, porumb, viță de vie, pomi fructiferi sau floarea soarelui, vin însoțite de specificații precise cu privire la modul de aplicare, cantități etc. Acestea aduc un spor de producție suficient pentru a acoperi cheltuielile, dar și pentru a aduce agricultorilor suficient profit. Prin eficiența pe care o prezintă toate acestea, piața cunoaște o dezvoltare considerabil mai mare cu fiecare zi, nu doar la nivelul țării, ci mondial. Asta se datorează faptului că prin tratamentele foliare plantele primesc necesarul de substanță activă. 

Produse precum Sorkamin, Solfert, Solar Verde, Folimax și Foliplant sunt doar câteva exemple de soluții constând în fertilizatori foliari capabili să ofere rezultate vizibile într-un timp scurt de la aplicare.

În portofoliul Fitoconsult se găsesc și alte tratamente comercializate în scop foliar, ce au câștigat pe deplin aprecierea și fidelitatea fermierilor. Fiecare în parte dispune de detalii amănunțite cu privire la tipul culturilor pentru care sunt dedicate, cantitatea recomandată raportat la suprafață, perioada în care se aplică tratamentul, intervalele ideale de aplicare, dar și alte aspecte ce asigură agricultorilor rezultate optime.

Când trebuie aplicate tratamentele foliare pentru ca rezultatele să fie cele dorite?

Cu toate că nu constituie un element de noutate pe piața din România, încă mai sunt persoane care nu știu când este momentul potrivit pentru aplicarea de îngrășăminte foliare, astfel ca efectele să fie maxime. Pentru ca fiecare cultură să beneficieze de pe urma acestora, specialiștii Fitoconsult recomandă, în cazul celor de rapiță sau cereale, aplicarea atunci când se vede cultura verde pentru ca soluția să poată fi absorbită prin frunze. Favorizează efectele dorite nu doar o cantitate optimă de îngrășământ, ci și un stadiu dezvoltat al frunzelor.

Un exemplu de îngrășământ foliar cu arie largă de acțiune, disponibil și pe fitoconsult.ro, este Foliplant. Acesta este preferat pentru că prezintă compatibilitate cu o varietate de erbicide, fungicide și insecticide. Se poate aplica pe culturi de arbuști ornamentali, cartofi, căpșuni, conifere, cereale păioase, culturi furaje, graminee, floarea soarelui, flori de interior și de exterior, pe pajiști și gazoane, răsaduri, soia, viță de vie, pepiniere, etc. Pentru rezultate optime, respectarea indicațiilor oferite pe prospect este esențială.

Există desigur atât îngrășăminte special dedicate anumitor culturi, cât și tratamente universale. Se regăsesc soluții variate în ceea ce le privește pe site-ul anterior menționat, la prețuri echitabile în raport cu eficiența pe care acestea o prezintă. 

Totodată, magazinul pune la dispoziția fermierilor și ustensile necesare pentru o aplicare foliară corectă și cu rezultate de durată. Este vorba despre pompele specifice acestei acțiuni, responsabile de dispersarea corespunzătoare a tratamentelor. În vederea alegerii modelului potrivit, este bine să se țină cont de capacitatea pe care produsele o prezintă, astfel ca aceasta să o asigure pe cea necesară pentru eficiență sporită. 

Detalii cu privire la prețuri, cantități și alte mențiuni de acest fel găsesc cei interesați pe fitoconsult.ro, în secțiunea dedicată îngrășămintelor foliare. 

blank