Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a revenit cu un mesaj tranșant pe Facebook, referitor la faptul că angajările sunt blocate în starea de alertă. Astfel, angajările fără concurs se pot face temporar, doar pentru activități de prevenire și combatere a situației ce a generat starea de alertă. „Vorbesc, desigur, de instituțiile și autoritățile publice, cum este Primăria Sectorului 3”, a scris Negoiță.

Robert Negoiță se plânge că nu se pot face angajări iar economia e în derivă

„Stare de alertă, stare de alertă, dar cu angajările și economia ce aveți?

Înțeleg că sunt în jur de un milion de români care au contractele de muncă încetate sau suspendate. Până acum, de la începutul acestei pandemii. Iar prespectiva nu este chiar optimistă.

Prin urmare, trasarea și implementarea unor programe coerente de încurajare a mediului de afaceri, pe de o parte, și derularea unor proiecte eficiente și necesare care să creeze locuri de muncă, pe de alta, nu ar trebui să fie doar niște teme de discuție diplomată la un brunch, ci priorități reale pe agenda națională. Sau așa am crede…

Fiindcă nu mică mi-a fost mirarea să aflu că… angajările sunt blocate. Cum, vă întrebați? Uite, chiar așa: Legea 55/2020, articolul 27. Scrie clar, negru pe alb, concursurile sunt suspendate, procedurile în acest sens, la fel, iar angajările fără concurs, se pot face temporar, doar pentru activități de prevenire și combatere a situației ce a generat starea de alertă. Vorbesc, desigur, de instituțiile și autoritățile publice, cum e Primăria Sectorului 3.

Noi, restul, cum facem? Punem pauză și punct?
Ok, ați decis și dispus, dar noi, restul, cum facem? Noi, restul, care avem activitate și avem nevoie să facem angajări, dar și cei care ar vrea să se angajeze, cum facem noi, aștia? Punem pauză sau punct?…

Citeste si...
SURSE - Omul care poate decide jocurile în PSD: Firea și Dragnea se războiesc pentru votul lui

Avem mare nevoie de colegi noi pentru salubritate, de exemplu, atât pentru acțiunile de curățenie efectivă- stradal, menajer- cât și pentru cele de la spații verzi: lucrări de extindere, amenajări și intreținere, irigații și multe altele. E “cam” vară și, da, se lucrează intens la amenajări și mentenanță, în perioada asta. Mai avem și ale proiecte noi, aștia de la PS3, să știți. Și ne căutăm colegi și pentru construcții. Doar că… nu îi putem și angaja.

Cum propuneți să facem? La ce să renunțăm?
Sau care este noima, care sunt argumentele ca să decizi așa ceva? De ce trebuie să rămânem blocați? De ce interzicem munca, tocmai atunci când e mai mare nevoie SĂ DĂM DE MUNCĂ?! #EchipaPS3 #Comunitate #AdministratieLocalaEficienta #S3CeiMaiBuni”, a scris Robert Negoiță pe Facebook.

La începutul lunii aprilie, primarul Sectorului 3 a scris „ALTFEL, despre criză, viață și pandemie”, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. Astfel, edilul e de acord cu planul de relaxare anunțat de președintele Klaus Iohannis, după data de 15 mai, susținând că „trebuie să remodelăm măsurile de protecție pentru repornirea vieții”.

În aprilie, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost amendat de poliţişti cu suma de 10.000 de lei pentru încălcarea ordonanţelor militare, după ce edilul a fost surprins plimbându-se cu bicicleta în Parcul Titan. De asemenea, prietena lui Negoiţă, care îl însoţea în parc, a primit şi ea o amendă de 10.000 de lei.