Cântăreața Rihanna a postat sâmbătă pe Instagram un mesaj de revoltă față de moartea lui George Floyd, bărbatul de culoare care a murit în timp ce era arestat de către polițiști.

Artista Rihanna a scris pe rețeaua socială că moartea bărbatului a devasatat-o și înfuriat-o, sentimente despre care spune că sunt „copleșitoare”, informează The Independent.Luni, 25 mai, George Floyd a murit în timp ce se afla în custodia Poliției din Minneapolis, după ce un polițist s-a așezat cu genunchiul pe gâtul acestuia în timpul unei operațiuni de arestare.

https://www.instagram.com/badgalriri/

„În ultimele zile, amploarea sentimentelor de devastare, furie și tristețe pe care le-am simțit a fost copleșitoare, ca să nu spun mai mult”, a scris Rihanna pe Instagram.

Luni, 25 mai, George Floyd a murit în timp ce se afla în custodia Poliției din Minneapolis, după ce un polițist s-a așezat cu genunchiul pe gâtul acestuia în timpul unei operațiuni de arestare.

„În ultimele zile, amploarea sentimentelor de devastare, furie și tristețe pe care le-am simțit a fost copleșitoare, ca să nu spun mai mult”, a scris Rihanna pe Instagram.

Rihanna: Chipul lui Derek Chauvin mă urmărește. Nu pot trece peste asta!
Cântăreața a mai adăugat că în ultima vreme a evitat să mai intre pe rețelele sociale pentru a nu revedea imaginile de la arestarea lui Floyd. Ea a mai spus că în ultimele zile nu a putut uita chipul lui Derek Chauvin, polițistul acuzat de moartea bărbatului.

„Am ajuns să nu mai intru pe rețelele sociale, doar ca să nu mai fiu nevoită să aud agonia din vocea lui George Floyd care implora pentru viața lui! Fericirea pură de pe fața acestui bigot, criminal, porc, Derek Chauvin, mă urmărește! Nu pot trece peste asta! Dacă o CRIMĂ este pedeapsa corectă pentru consumul de droguri și pentru că s-a opus arestului, atunci care este pedeapsa corectă pentru CRIMĂ?”, a scris artista.

Citeste si...
Anunţul Metrorex referitor la instalarea de panouri de protecţie la metrou. „Nu s-a demonstrat îndeplinirea condiţiilor necesare”

Mai multe persoane publice din Statele Unite și-au exprimat revolta în ultimele zile față de moartea lui Floyd. Printre vedetele care au cerut să se facă dreptate în acest caz se mai numără și cântăreața Beyonce, care a postat un mesaj tot prin intermediul Instagram.

Moartea lui George Floyd a declanșat o serie de proteste în Statele Unite. În ultimele 24 de ore, Poliția a fost nevoită să folosească gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimile. Mai multe clădiri publice au fost incendiate în timpul protestelor.

Protestele au izbucnit în Statele Unite după ce pe internet au apărut imagini cu arestarea unui bărbat de culoare, George Floyd. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a fost încătușat de un polițist care, ulterior, s-a urcat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, cu toate că bărbatul fusese imobilizat și îl ruga pe polițist să nu mai stea cu genunchiul pe gâtul lui pentru că nu putea respira. Floyd a murit în urma intervenției polițistului.

Vineri, polițistul a fost arestat și este acuzat de crimă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.