Budapesta a comemorat 559 de ani de la victoria lui Iancu de Hunedoara împotriva turcilor la Belgrad cu titlul ”Ungaria a fost deja apărătorul Europei acum câteva secole secole”. Dezvăluirea a fot făcută de liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, pe pagina sa de Facebook, unde a arătat că, în Ungaria, fanii lui Orban îl declară continuatorul lui Iancu de Hunedoara.viktkttorn_73208700
 
Diaconu atrage atenția în postarea sa că ”Guvernul de la Budapesta se laudă cu victoria lui Iancu de Hunedoara de la Belgrad, afirmând că, la fel ca în 1456, Ungaria este apărătorul Europei. Așadar, ni se fură și istoria. În Ungaria,  Viktor Orban este salutat ca noul Iancu de Hunedoara care apără bătrânul continent. Statul român nu reacționează la acest fals istoric grosolan. Ba, mai mult, îi permite lui Orban și suitei să dea lecții de pe pământul românesc al Transilvaniei, ca să fie clar în toată lumea, unde declarațiile lui Orban au fost preluate, că Ungaria domnește în această parte de România”.
 
Liderul naționalist este singurul politician care a cerut, de altfel, interzicerea lui Viktor Orban în România pentru că Marko Attila, urmărit internațional, este protejat de statul maghiar și de actualul Guvern de la Budapesta. O altă propunere a președintelui PRU a fost ca românii să boicoteze benzinăriile MOL din România până când Ungaria îl predă pe Marko Attila autorităților române.
Citeste si...
Kievul, preocupat de declaraţiile Budapestei despre autonomia maghiarilor din Ucraina