Nu o să-ți vină să crezi ce mare petrecere a pregătit Paul Surugiu și echipa lui, duminică, de la ora 15.00, la TVR 2, cu cele mai frumoase și iubite melodii de muzică populară. Atmosfera va fi una de mare sărbătoare, cu tradiție, premieri, vorbe frumoase și multă muzică bună, aleasă pe sprânceană.

Asta pentru că întotdeauna, România a fost definită de muzica sa populară și de marii artiști ai acestei zone. Întotdeauna folclorul va fi la mare căutare și va face ca publicul român să-și iubească și să-și respecte artiștii.  Folclorul românesc este în sufletele românilor și descrie perfect identitatea noastră, într-o perioadă în care-am uitat valoarea simbolurilor naționale și-a frumoaselor povești despre ce a fost cândva. Sunetele muzicii populare au în ele istorie, ritm și-o sensibilă nuanță de eternitate.

Duminică ne vor fi alături șapte mari artiști ai României, iar Paul Surugiu va face o minunată trecere prin fiecare zonă, prezentând câte o piesă a spațiului respectiv, dar și duete inedite. Așadar, un recital de excepție al șlagărelor populare, al simbolurilor. Constantin Enceanu va prezenta Oltenia din glasul său, Ștefania Rareș, care va primi trofeul ETERNITATE, ne va invita la jocul moldovenesc, ne povestește despre însemnătatea folclorului și face un duet de senzație alături de Fuego. Aneta Stan, reprezentanta Dobrogei, ne va purta pe ritmurile geamparalei, într-un costum vechi de peste 80 de ani.

Citeste si...
Nunta Biancăi a fost pe dos: a început cu sfârşitul!

Maestrul Gheorghe Turda ne duce direct în înțelepciunea Maramureșului. O prezență de excepție, o exclusivitate a emisiunii, este maestrul TIBERIU CEIA, care ne aduce două comori bănățene ale repertoriului său și-ale românilor. Florica Zaha ne uimește cu steaua sa norocoasă, tocmai din Bihor. Maria Dragomiroiu reprezintă zona Vâlcei, cu unul din șlagărele sale și un duet de excepție dedicat părinților. Ansamblul Valea Prahovei ne va fi alături pe toată durata emisiunii, având și u superbă suită de dansuri populare, iar Supermarket și baletul Florin Mariș vor completa perfect atmosfera de sărbătoare.

„Vreau ca duminica aceasta să sărbătorim cum se cuvine folclorul românesc, care-i o parte importantă a culturii noastre! Toți cei șapte sunt artiști iubiți, care și-au dăruit viața scenei și-au reprezentat cu cinste zonele din care provin! Și eu am pregătit surprize unice, prime audiții, melodii iubite de români, dar ascultate în exclusivitate la această emisiune, dar și duete de excepție cu invitații! Nu ratați gala cu numărul șase, duminică, de la ora 15.00, la TVR 2, pentru că mi-e „DRAG DE ROMÂNIA MEA!” , a mărturisit Paul Surugiu – Fuego.