Life

Rețete de sosuri pentru paste

Pastele sunt o alternativă ușoară și rapidă pentru un prânz sau o cină delicioasă.

Cine își dorește o modalitate perfectă de a distruge monotonia din bucătărie și de a pregăti pentru prieteni și familie un fel de mâncare gustos, gătește paste. Din acest motiv, vrem să vă dezvăluim două rețete de sosuri delicioase pentru paste.

Sos cremos de brânză

Acest sos cremos este un adevărat răsfăț pentru iubitorii de brânză. Boiaua pe care o conține îi dă un plus de culoare și îi conferă propria personalitate. Odată amestecat cu pastele, acestea se dau la cuptor și se gratează până se formează o crustă aurie deasupra.

Ingrediente

300 g paste

3 linguri de unt sau ulei de măsline

3 linguri de făină

1 linguriță de boia

1 linguriță praf de ceapă

340 g lapte condensat

250 g brânză cheddar rasă

50g parmezan proaspăt ras

Sare

Piper

2 linguri cozi de ceapă verde proaspăt tocate

Preparare

Puneți o oală cu apă la fiert în care adăugați sare. Fierbeți pastele până când devin al dente.

Între timp, topiți untul sau încălziți uleiul, într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Adăugați făina și praful de ceapă și căliți-le circa un minut, amestecând continuu.

Adăugați boiaua, sarea și piperul, amestecați și turnați puțin câte puțin laptele condensat. Gătiți, continuând să amestecați, timp de patru până la cinci minute, până când sosul se îngroașă.

Luați-l de pe foc, adăugați trei sferturi din brânza cheddar și tot parmezanul și amestecați.

Scurgeți pastele și amestecați-le cu sosul. Puneți pastele într-un vas de ceramică și presărați restul de brânză cheddar, coaceți pastele în cuptorul preîncălzit la 200 ° C, timp de zece minute. Cu alte cuvinte, gratinați-le câteva minute, până când suprafața se rumeneste. Ornați-le, dacă vă place, cu cozi de ceapă verde tocate și serviți.

Sos de ciuperci

Acesta este un sos de paste simplu, dar cu adevărat delicios. Datorită amestecului de ierburi constând în principal din busuioc, cimbru, rozmarin, oregano, maghiran și muștar Dijon, are o aromă foarte specială. Veți constata cât de delicios este când îl veți gusta!

Ingrediente

250 g de ciuperci

2 căței de usturoi, tocați

100 ml vin alb uscat

1 linguriță amestec de condimente

1 linguriță suc de lămâie

1 linguriță de făină

½ linguriță de muștar Dijon

125 ml lapte condensat sau smântână pentru gătit

300 g tăiței

Ulei de masline

Sare

Piper

Pătrunjel proaspăt tocat

Parmezan ras

Preparare

Curățați ciupercile, spălați-le și tăiați-le felii. Stropiți-le cu sucul de lămâie. Curățați usturoiul, tocați-l și sotați-l cu trei linguri de ulei într-o tigaie mare antiaderentă. Când începe să devină auriu, adăugați ciupercile și continuați să le gătiți timp de aproximativ cinci minute, amestecând continuu, până când se evaporă apa pe care acestea o lasă. Condimentați cu sare și piper, apoi răsturnați-le într-un recipient.

Adăugați încă o lingură de ulei în tigaie dacă este necesar și făina. Sotați făina un minut, amestecând continuu, apoi turnați peste ea vin. Amestecați, apoi adăugați condimentele și muștarul.

Turnați laptele sau smântâna pentru gătit și fierbeți, la foc mic, amestecând din când în când, câteva minute.

Adăugați ciupercile înapoi în tigaie și gătiți-le încă câteva minute, până când sosul s-a îngroșat puțin. Asezonați cu sare și piper, dacă este necesar.

Fierbeți pastele al dente în apă cu sare, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgeți-le, amestecați-le cu sosul fierbinte și serviți-le imediat. Presărați peste ele parmezan și pătrunjel.

Ce spuneți, vă plac? Le veți pregăti? Vă este poftă de paste bolognese și ați fi vrut să aflați și rețeta pentru sos bolognese? Vă dăm un pont. Sos bolognese se găsește în comerț. Cumpărați-l, încălziți-l și turnați-l peste paste (fierte în apă cu sare, evident). Pastele bolognese sunt gata.

Apropo, când faceți cumpărături, nu uitați să puneți în coșul de cumpărături și o sticlă de ketchup. Îl puteți adăuga la paste, dacă vreți. Poftă bună!

blank