Premierul Ludovic Orban susține că un oraș nu poate ridica restricţiile luate de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă sau prin ordonanţe militare. Șeful Guvernului îi răspunde astfel primarului din Oradea, Ilie Bolojan, care vrea o relaxare a restricțiilor după data de 1 mai.

Primarul municipiului Oradea, liberalul Ilie Bolojan, vrea o relaxare a restricţiilor luate în contextul epidemiei de coronavirus, de la 1 mai. Premierul Ludovic Orban spulberă dorinţa edilului şi îl anunţă pe acesta că restricţiile luate la nivel naţional nu pot fi ridicate într-un oraş.

„La nivelul fiecărei localităţi există comitete locale pentru situaţii de urgenţă care au anumite competenţe. În ceea ce priveşte măsurile care au fost stabilite prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă sau prin ordonanţe militare, ele nu pot fi ridicate decât prin ordonanţe militare sau prin decizii ale Comitetului sau prin decizii ale comandantului acţiunii, respectiv decizii ale secretarului de stat Raed Arafat”, a spus Ludovic Orban, la TVR.

Citeste si...
O cursa de Bergamo aduce, la Craiova, 179 de persoane. Ele vor fi duse la 100 km de oraș

Premierul a anunțat că restricţiile nu vor fi ridicate până când riscul infectării cu noul coronavirus nu va fi minim.

„Ne gândim la aceste măsuri de relaxare. Analizăm fiecare restricţie care a fost impusă, facem o evaluare a efectelor restricţiilor, facem o evaluare a riscului epidemiologic care apare în cazul ridicării fiecărei restricţii în parte şi în funcţie de această analiză vom începe să luăm măsuri de relaxare, atunci când vom fi convinşi că riscul de răspândire este minim”, a mai spus premierul.

În România sunt aproape 10.000 de cazuri confirmate de COVID-19, iar bilanţul morţilor se apropie de 500.