In ziua de astazi, notiunea de prietenie incepe sa para o poveste pentru copii de gradinita, in conditiile in care asistam la divorturi cauzate de „prietenii de suflet” si la privari de libertate care au la baza denunturi facute de aceiasi „prieteni de o viata”. In acest context, pare un  miracol sa ai o prietena adevarata! Una in fata careia sa-ti pui sufletul pe tava si sa nu te temi ca va specula fiecare secret al tau si fiecare slabiciune. Dar, unde-o gasesti si, mai ales, cum o pastrezi?

relatii de prietenie
 
La fel ca intr-o relatie de iubire cu un barbat, intr-o legatura de prietenie cu o femeie trebuie sa investesti timp si sentimente, iar regulile nescrise ale prieteniei trebuie respectate de ambele parti.Sfaturile specialistilor sunt bune si valabile numai in conditiile in care prietenul / prietena sunt oameni sinceri, de caracter si au principii sanatoase de viata. Altfel, orice sfat dintre cele de mai jos nu va reusi sa salveze o prietenie care nu e bazata pe afinitati si sinceritate.

1. Ascult-o pe cat de mult iti place sa fii ascultata

Nimic nu se compara cu asta. Cu prietena mea cea mai buna pot sa vorbesc in voie, fara sa ma cenzurez si fara sa ma tem ca nu va putea sa suporte potopul de cuvinte… De unde stiu? Pentru ca nici eu nu ma satur s-o ascult, indiferent cat de mult ar dura asta.

Dupa cum se stie, numarul de cuvinte pe care o femeie are nevoie sa le spuna intr-o zi este covarsitor mai mare decat cel cu care se multumeste un barbat. Mare pierdere sa nu poti avea o prietena careia sa i te confesezi.

Plus ca exista studii stiintifice care arata ca, pentru femei, vorbitul cu cea mai buna prietena elibereaza in corp oxitocina, acelasi hormon care se declanseaza atunci cand o femeie isi alapteaza pruncul. Impreuna cu o stare greu de descris de bine interior, de protectie infailibila, de implinire si de a fi iubita.

2. Fii de incredere

 

Toate avem micile noastre secrete pe care, totusi, avem nevoie sa le spunem cuiva. Fie ca aceasta sa ramana mereu cea mai buna prietena. Nu-i divulga niciodata secretele, asa cum nici tie nu ti-ar placea sa-ti fie divulgate.

Stiu, exista studii care spun ca o femeie nu poate sa pastreze un secret mai mult de 35 de minute… Din fericire, printre persoanele fata de care aleg sa se confeseze se afla intotdeauna, pe un loc fruntas: cea mai buna prietena.

Citeste si...  Prietenie ciudată : Vladimir Putin il ajută pe Trump

Motivul pentru care ne e greu sa pastram secrete pare sa fie – tot conform studiilor – ca presiunea psihica ne afecteaza perceptia asupra realitatii si ne face sa credem ca si cele mai usoare activitati devin foarte grele. In concluzie, avem neaparat nevoie de cineva cu care sa le impartasim.

3. Nu o judeca

Stii totul despre ea. Poti sa nu cedezi tentatiei de a o judeca? Ce te faci atunci cand nu esti de acord cu alegerile ei? Aici cred eu ca se face diferenta dintre adevarata prietenie si una superficiala.

Prietenia este ca si dragostea. Nu te poti imprieteni la comanda cu o femeie, chiar daca e mult mai usor sa comunici cu ea decat cu orice barbat. Pe o prietena adevarata o „recunosti”. E ca o regasire atunci cand o intalnesti.

De-aia, in mod inexplicabil, fata de orice ar face, ai o intelegere neconditionata. Ea poate sa fie cu totul altfel decat tine. Poate sa aiba alegeri cu care nu esti de acord, iar tu poti sa-i spui in fata aceasta, fara nicio problema si – culmea! – fara ca asta sa afecteze prietenia dintre voi.

4. Nu-i fura iubitul

Stiu, suna meschin. Oamenii au dreptul sa fie liberi, nu poti sa posezi un barbat, iar in momentul in care il tii cu forta deja l-ai pierdut. Statisticile arata ca peste 60% dintre barbati viseaza sa faca dragoste cu cea mai buna prietena a iubitei. In cel mai bun caz, toti trei – dar nu neaparat…

Prin urmare, probabilitatea ca iubitul prietenei sa te doreasca este foarte mare. Tentatia de a flirta este pe masura. Exista si femei carora le surade ideea de a-si imparti iubitul – cu toate ca sunt mult mai multe cele care nici nu vor sa auda de asa ceva.

Indiferent in ce categorie te-ai afla, ar fi de preferat sa ai incredere in prietena ta. Sa zicem ca iubirea vietii tale s-a indragostit de ea, si pe tine nici nu te mai vede. Parca e altfel daca afli de la ea. Macar te simti doar parasita, nu si tradata.