Primăria Capitalei transmite că va organiza o serie de dezbateri pentru reglementarea transportului cu trotinetele în oraș, cu accent pe siguranța cetățenilor. La dezbateri vor participa reprezentanți ai Poliței Rutiere precum și specialiști în mobilitate urbană.

„Având în vedere preocuparea cetățenilor dar și anumite îngrijorări exprimate în spațiul public privind circulația trotinetelor electrice, Primăria Capitalei va organiza o serie de dezbateri, alături de reprezentanți ai autorității locale, ai Poliției Rutiere, ai ONG-urilor și asociațiilor care au ca domeniu mobilitatea, pentru elaborarea unui regulament care să faciliteze acest mod de deplasare prin oraș, punându-se în primul rând accent pe siguranța cetățenilor”, a transmis, vineri, Primăria Capitalei, conform Mediafax.

Citeste si...
Scrisoarea emoţionantă trimisă de fiul disidentului Gheorghe Ursu premierului Victor Ponta

În ultima perioadă, atât în București, cât și în restul țării, au avut loc mai multe accidente în care au fost implicate persoane care foloseau trotinete.

De asemenea, în spațiul public și pe rețelele de socializare există mai multe controverse în ceea ce privește reglementarea acestui mijloc de transport, mai ales în ceea ce privește viteza de circulația a trotinetele.