Laurenţiu Reghecampf a început de jos cariera de antrenor şi, pînă să ajungă la Steaua, şi-a trecut în CV echipe precum Gloria Bistriţa, FC Snagov sau Concordia Chiajna.

ana3-660x466

De altfel, parcursul de senzaţie pe banca ultimei grupări l-a propulsat în Ghencea şi, ulterior, în Arabia Saudită, la Al Hilal. Reghe a preluat-o pe Concordia la începutul lui 2012, cînd echipa strînsese doar 11 puncte în clasament. Formaţia ilfoveană, căreia puţini îi dădeau şanse de salvare de la retrogradare în acel sezon, s-a metamorfozat incredibil sub bagheta lui Reghecampf şi pînă la finalul campionatului a strîns 45 de puncte, a terminat pe locul 9 şi s-a menţinut în Liga 1. Imediat, Steaua şi Rapid au pornit negocierile cu tehnicianul, cîştig de cauză avînd „roş-albaştrii”. A fost momentul în care Reghe a sărit de la un salariu lunar de 4.000 de euro la unul de aproape şase ori mai mare. FANATIK vă prezintă cum s-a schimbat situaţia financiară a tehnicianului din clipa în care a ales să semneze cu Steaua, conjunctură de care a profitat şi soţia, Anamaria Prodan, care este agent de fotbalişti.

În vara lui 2012, negocierile cu Gigi Becali nu au durat mult, iar Reghe s-a înţeles cu patronul din Ghencea asupra unui contract valabil un sezon, cu opţiunea de a-l prelungi pe alte două. Clauza nu putea fi, însă, activată unilateral, ci trebuia ca părţile să ajungă la un acord. La finalul ediţiei 2012-2013 a Ligii 1, Steaua avea să cîştige campionatul după o pauză de şapte ani, iar Reghecampf, care cîştiga 25.000 de euro pe lună, era antrenorul momentului în România. Fapt care l-a determinat pe Gigi să-i prelungească tehnicianului contractul cu încă două sezoane. În plus, Reghe s-a ales şi cu o mărire de salariu, încasînd, pe parcursul ediţiei 2013-2014, la finalul căreia cîştiga din nou campionatul, o remuneraţie de 30.000 de euro pe lună. Din păcate pentru fanii Stelei, Reghecampf a ales să plece în această vară de la Steaua şi să semneze cu Al Hilal. Însă, Reghe nu a dus-o deloc rău în Ghencea. Un calcul simplu arată că tehnicianul a cîştigat numai din salariu suma de 660.000 de euro, la care se adaugă şi bonusuri de performanţă.

Citeste si...
Desi alte tari din UE nu suporta romanii