Regele Thailandei s-a căsătorit cu șeful adjunct al serviciului de securitate personală și i-a dat titlul de regină, potrivit unei declarații de presă.

Anunțul surprinzător vine înainte ca ceremoniile sale complexe de încoronare să înceapă sâmbăta, când poziția sa va fi consolidată. Regele Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 66 de ani, a devenit monarh după moartea tatălui său, în 2016. El a mai fost căsătorit, a divorțat de trei ori în trecut și are șapte copii.

Potrivit unui anunț, regele Vajiralongkorn “a decis să o transforme pe generalul Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya, consoarta sa regală în regina Suthida și ea va deține titlul regal și statutul ca parte a familiei regale”. Regina Suthida a fost văzută cu el în public timp de mulți ani, deși relația lor nu a fost recunoscută niciodată în mod oficial. Filmulețul de la ceremonia de nuntă a fost prezentat miercuri pe canalele de televiziune thailandeze iar la ceremonie au fost prezenți alți membri ai familiei regale și reprezentanți ai palatului.

Citeste si...  Scandal între Gina Pistol şi Cătălin Moroşanu.

În 2014, Vajiralongkorn a desemnat-o pe Suthida Tidjai, fostă însoțitoare de zbor pentru Thai Airways, în calitate de comandant adjunct al unității sale de bodyguarzi. În decembrie 2016 a promovat-o la funcția de general de armată. Regele anterior, Bhumibol Adulyadej, a condus țara timp de 70 de ani, devenind cel mai vechi monarh din lume până când a murit, în 2016.