Eşec răsunător al Referendumului pentru familie! Secţiile de votare de pe teritoriul României s-au închis la 21:00 şi doar 20,41% dintre alegătorii înscrişi în listele electorale se prezentaseră la urne. Dacă la alegerile prezidenţiale din 2009, românii din Diaspora reuşeau să răstoarne firavul avantaj al lui Mircea Geoană în faţa lui Traian Băsescu, şansele ca această situaţie să se repete sunt aproape nule, chiar dacă ultimele secţii de votare se închid abia luni, la ora 7:00. Profitând de atenţia opiniei publice asupra vieţii politice, o serie de lideri liberali cer SCHIMBAREA CONDUCERII PNL.

Biroul Electoral Central anunţă că prezenţa la urne la ora 21:00 a fost de 20,41%.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, din 18.278.496 alegători înscrişi pe listele permanente, s-au prezentat la referendumul din acest weekend 3.731.704, reprezentând 20,41%.

Judeţe cu prezenţă mare: Suceava (30,6%), Dâmboviţa (28.9%), Bihor (28,9%), Olt (27,1%), Bistriţa Năsăud (26,9%), Botoşani (26,8%), Neamţ (26,6%).

Judeţe cu prezenţă scăzută: Covasna (8,5%), Harghita (11,1%), Tulcea (14%), Constanţa (14,4%), Satu Mare (14,4%), Sibiu (14,9%), Mureş (15,7%).

În Capitală, la închiderea urnelor, prezenţa la vot a fost de 15,7%.

În Diaspora au votat, până la ora 21:00 (ora României) 121.118 persoane, cea mai mare prezenţă fiind la o secţie din Londra, 5.557 votanţi.

Citeste si...
Se retrage Cristiano Ronaldo din naţională? Discursul căpitanului după înfrângerea cu Uruguay

Biserica Catolică: Continuăm să propovăduim Evanghelia familiei

Biserica Catolică din România nu se lasă intimidată de eşecul Referendului pentru familie şi transmite în continuare că, la temelia familiei se află căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, întărită de Taina Sfintei Cununii.

”Biserica Catolică din România, după desfăşurarea Referendumului din datele de 6-7 octombrie 2018, în calitatea sa de „mamă şi învăţătoare”, prin vocea episcopilor săi, reafirmă cu tărie că la temelia familiei se află căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie. Slujind cauza mântuirii, din mandatul primit de la Cristos, capul său, peste vremuri, ea nu încetează niciodată să propovăduiască Evanghelia familiei cu curaj şi speranţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de episcopii catolici.

”Biserica încurajează deschiderea faţă de viaţă a părinţilor şi îi însoţeşte pe aceştia în grija lor pentru educaţia copiilor. Implorăm ajutorul şi milostivirea lui Dumnezeu Unul şi Întreit peste toate familiile de acum şi din viitor din ţara noastră şi din lumea întreagă, iar mijlocirea Sfintei Maici a lui Dumnezeu să ne obţină bucuria trăirii cu demnitate, în pace şi bună înţelegere”, mai arată comunicatul.