Zi istorică pentru Oradea: aproape 190.000 de oradeni sunt aşteptaţi să iasă la vot, cu ocazia referendumului, iar ei, alaturi de locuitorii comunei Sînmartin vor putea scrie istorie, iar Oradea va deveni mai mare şi mai prospera. Pe raza municipiului Oradea sunt 143 de secții de votare, în fiecare secție amenajându-se 6 cabine de vot. Urnele au fost dechise la ora 7:00 si se vor inchide la orele 23:00. Au dreptul la vot cetațenii înscriși în listele electorale permanente, adică cei care au domiciliul în Oradea. Totodată, fiecare secție va fi dotata și cu urna mobila destinata persoanelor imobilizate, care nu se pot deplasa singure la secția de votare de care aparțin.
 
Referendum la Oradea
Referendum la Oradea
 
În Oradea, numărul total al alegătorilor care figurează pe listele electorale permanente este de 189.190.
 
”Referendumul reprezintă pentru administrația locală un eveniment special, prin urmare s-a decis și organizarea unui eșantion privind prezența la vot în toate secțiile de votare. Pentru ca referendumul să fie valabil, trebuie să participe la vot 30% din numărul cetățenilor înscriși în listele electorale permanente, iar minimum 25% din voturile cetățenilor înscriși în listele lectorale permanente să fie valabil exprimate”, a afirmat secretarul Ionel Vila.
De menționat că dreptul la vot se poate exercita doar cu buletinul de identitate, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie.
Citeste si...  Dezvăluiri în dosarul EADS.