Bursa de Valori București a atins luni 9.720 de puncte, o creștere de 32% de la începutul anului, acesta fiind maximul ultimilor 11 ani, potrivit Mediafax.

O valoarea mai mare a indicelui BET a fost atinsă, conform Ziarului Financiar, la 4 ianuarie 2008, respectiv 9.735 de puncte.

Dinamica pozitivă a indicelui în 2019 a fost determinată în principal de faptul că bursa a pornit la drum de la o bază de raportare foarte joasă, iar ulterior, pe fondul modificărilor OUG 114/2018 şi ca urmare a rezultatelor financiare îmbunătăţite a companiilor, investitorii au avut parte de cea mai bună perioadă de la criză încoace.

Pe de altă parte bursa suferă pe partea de lichiditate, unde este mai slabă decât 2017 și 2018, chiar dacă indicii au o evoluție foarte bună.

Citeste si...  Amendă-record pentru 4 hipermarketuri şi alte 21 de firme de la Consiliul Concurenţei

Prin prisma indicelui care cuprinde şi evoluţia randamentelor dividendelor plătite de companiile principale, BVB e pe locul 2 în Uniunea Europeană, cu un plus de 40%, după Grecia.

Ordonanța 114 dărâma Bursa în decembrie 2018
Ordonanța controversată din domeniul fiscalității, pusă la cale de Eugen Teodorovici și Darius Vâlcov a produs panică și neîncredere în mediul economic în luna decembrie 2018.

Efectele au apărut în urma anunțului făcut de Eugen Teodorovici în luna decembrie 2018 privind taxarea suplimentară a băncilor, companiilor din energie și telecom. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis ziua de tranzacţionare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%.