Fiul lui Bercea Mondial a depus plângere penală contra lui Mircea Băsescu

 basescu bercea

Florin Anghel a depus, vineri, prin avocatul său, Pavel Abraham, o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care îl acuză de trafic de influență, înșelăciune și inducerea în eroare a organelor judiciare, în legătură cu dosarul în care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de şantaj.

Avocatul Pavel Abraham, care îi reprezintă pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, și pe ginerele acestuia, Marius Constantin, în dosarul în care sunt cercetați pentru presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu, a adus, vineri, la DNA Constanţa, două înregistrări audio-video ce urmează să fie evaluate de către procurorii anticorupție și, „în raport de concluziile lor să se ia măsuri în consecință”.

„Este vorba despre două înregistrări, audio și video în care apar aspecte legate de această cauză și care, în viziunea noastră, contracarează ceea ce s-a spus în parte până acum. Apar persoanele la care s-a făcut referire. (…) În discuție este implicat și domnia sa (Mircea Băsescu – n.r.) dar ce spune nu putem preciza. Eu zic să lăsăm anchetatorii să evalueze probele și după aceea sunt convins că veți vedea și consecințe practice, pe care dânșii le vor lua potrivit legii”, a spus Pavel Abraham la ieșirea din sediul DNA.

„Sunt implicate persoanele care deja au devenit publice. Actorii principali sunt cei reprezentați de familia domnului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și a domnului Mircea Băsescu, cu cei cu care, într-o formă sau alta, domnia sa a colaborat”, a mai precizat avocatul familiei Anghel.

Intervievat de jurnaliști, avocatul Pavel Abraham a spus că înregistrările ar fi fost făcute în februarie 2012 sau 2013, acestea fiind „foarte compromițătoare”.

„Din datele pe care le am, dar nu sunt expert ca să știu în mod cert, sunt făcute în 20 și 26 februarie 2012, sau 2013. Cu siguranță nu sunt din acest an. Dar nu sunt expert, v-am spus. Anchetatorii urmează să verifice dacă sunt autentice. (…) S-ar părea, din ce a promis Florin Anghel, că ar mai exista asemenea înregistrări. Eu nu pot să mă pronunț. Ce mi-a prezentat și a fost de acord să le difuzez, le-am difuzat. Parchetului, bineînțeles. (…) Sunt probe foarte compromițătoare, asta-i părerea mea”, a declarat Pavel Abraham.

Avocatul a mai spus că în aceste înregistrări ar apărea și numele președintelui Traian Băsescu. „Domnia sa (președintele Traian Băsescu – n.r.) nu a fost prezent niciodată la asemenea discuții, dar numele poate că a fost pomenit într-un context în această cauză. (…) În contextul general al înregistrărilor este vehiculat și numele domniei sale, în calitatea de președinte al României”.

Avocatul a adăugat că numai Florin Anghel a făcut plângere împotriva lui Mircea Băsescu, dar cumnatul său, Marius Constantin, nu, însă este de părere că înregistrările ar putea să contracareze acuzele ce i se aduc acestuia.

„În cazul domnului Marius Constantin avem intenția să depunem o cerere pentru înlocuirea măsurii (de arest preventiv – n.r.) cu una mai puțin constrângătoare, mai ușoară, respectiv a arestului la domiciliu sau controlului judiciar”, a spus Abraham.

El a precizat că infracțiunile reclamate de Florin Anghel în plângerea depusă împotriva lui Mircea Băsescu fac referire la trafic de influență, înșelăciune și inducerea în eroare a organelor judiciare.

„Acestea este punctul nostru de vedere, al apărării. Cei care vor decide vor fi în final magistrații, iar până atunci, dacă își vor însuși punctul nostru de vedere, și vor achiesa la el procurorii anticorupție, deoarece faptele sunt de competența domniilor lor în mod cert. (…) Cred că sunt oameni competenți (procurorii anticorupție – n.r.), au făcut dovada acestui lucru. Sigur vor evalua corect probele și nu mă îndoiesc că se vor face propuneri. Dacă apărarea va avea credibilitate atunci vor fi soluții care vor crea probleme foarte mari, cu rezonanță puternică”, a mai spus avocatul Pavel Abraham.

Pavel Abraham, care îl reprezintă pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, în dosarul în care acesta este cercetat pentru presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu, a adus, vineri, la DNA Constanţa, o serie de înregistrări audio-video despre care el spune că „vor schimba datele anchetei”.

Fiul şi ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi, respectiv, Marius Constantin, cercetaţi într-un dosar de şantaj pentru că i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea unor informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, au anunţat, de mai multe ori în ultima perioadă, că vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de înrregistrări audio şi video în legătură cu acest caz.

Vineri la prânz, avocatul Pavel Abraham s-a prezentat la DNA Constanţa pentru a depune la dosar aceste înregistrări. Înaintea intrării în sediul DNA Constanţa, el a declarat că a primit acceptul familiei de a face publice aceste înregistrări, precizând că acum le va preda doar procurorilor anticorupţie şi că, deocamdată, nu vor fi date presei.

Joi, procurorii DNA Constanţa au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni de şantaj, bărbatul fiind cercetat în dosarul presupusei șantajări a lui Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu.

 

 

Citeste si...  Vezi de ce ii face PSD plangere penala lui Iohannis