Actorul Victor Rebengiuc, un critic acerb al modificărilor aduse legilor justiției sub guvernarea PSD-ALDE, vorbește într-un interviu care va fi difuzat integral sâmbătă la Digi24 despre protestul actorilor în sprijinul magistraților care solicită abrogarea OUG 7 și despre deznădejdea de a aștepta o schimbare.

“Sunt disperat. Sunt disperat, pentru că nu mă pot despărți de comunism. De când aveam cincisprezece ani, trăiesc în acest comunism. Am făcut o revoluție, credeam că se vor schimba lucrurile, că vor veni oameni noi, cu altă mentalitate, că ne vom apropia de occident, că vom încerca să intrăm în aceeași lume în care trăiesc oamenii din occident, dar bag de seamă că rămânem tot mai izolați. Negăm ce se întamplă în occident, spunem că vrem sa fim independenți, că vrem să ne păstram demnitatea. Dar cine atentează la ea? Sunt oameni din occident care încearcă să ne facă să ne ridicăm nivelul de civilizație. Asta înseamnă că atentează la identitatea noastră? Nu se schimbă nimic”, spune Victor Rebengiuc.

Citeste si...
Draga Olteanu, condusă de sute de oameni, pe ultimul drum, și înmormântată cu onoruri militare

Cu o săptămână în urmă, Victor Rebengiuc a participat împreună cu colegii săi de la Teatrul Național București la o acțiune de susținere a magistraților care protestează față de modificarea legilor justiției.