Preşedintele american Donald Trump a afirmat că descinderea agenţilor FBI la biroul avocatului său personal, Michael Cohen, reprezintă „o ruşine” şi „un atac la adresa ţării”, informează site-ul cotidianului The New York Times.

„Este o situaţie ruşinoasă. O adevărată vânătoare de vrăjitoare”, a declarat Trump în deschiderea unei reuniuni privind Siria, la care participă o serie de oficiali americani.

Întrebat dacă va încerca să-l concedieze pe procurorul special Robert Mueller, Trump a răspuns: „Ei bine, cred că este ruşinos ceea ce se petrece. Vom vedea ce s-ar putea întâmpla”.

Preşedintele american a mai catalogat echipa procurorului special Muller drept „cel mai părtinitor grup de oameni”, afirmând că majoritatea echipei este democrată şi mai sunt câţiva republicani care au lucrat pentru predecesorul său la Casa Albă, Barack Obama.

 

Michael Cohen, avocatul personal şi un apropiat al lui Donald Trump de mai mulţi ani, este deja în vizorul anchetatorilor americani în legătură cu activitatea sa în Rusia în cadrul organizaţiei Trump. Avocatul mai este investigat şi pentru presupuse încălcări privind finanţarea campaniei prezidenţiale din anul 2016.

Citeste si...
România, pe ultimul loc în UE în domeniul inovării

Agenţii FBI au efectuat luni o percheziţie la biroul lui Michael Cohen, avocatului personal al preşedintelui american Donald Trump, confiscând mai multe documente privind o serie de subiecte, inclusiv privind presupuse tranzacţii către o actriţă de filme pentru adulţi, Stormy Daniels, care pretinde că ar fi avut în trecut o relaţie amoroasă cu Trump.