Un deputat român reacționează extrem de dur la solicitarea Ministrului de Externe al Austriei care a cerut ca alocațiile pentru copiii de români din Austria să fie la nivelul celor din România, nu al ţării în care muncesc părinţii. 
 
bogdan-diaconu
 
Recent, Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, le-a pus gand rau romanilor din tara sa. Desi acestia muncesc si platesc taxe in Austria, Kurz considera ca nu ar trebui sa primeasca alocatii pentru copii la nivelul la care acestea sunt acordate austriecilor, ci la nivelul celor din Romania. Cu alte cuvinte, ministrului austriac nu i se pare normal ca statul sa plateasca o alocatie de 160 de euro unui copil ai carui parinti muncesc in Austria.
 
In urma acestei pozitii radicale a ministrului austriac, liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, cere ca „și firmelor austriece care taie păduri în România să li se aplice legile de la ele de acasă, din Austria, adică să nu aibă voie să se atingă de niciun copac din România sub amenințarea pedepsei cu închisoarea! Să taie copacii din Austria dacă le dă mâna…”.
 
Diaconu  mai spune că s-a „săturat de fițele unor ‘europeni’ care vor doar să mulgă resursele României, dar ne tratează ca pe cetățeni de mâna a doua”. Îndemnul liderului PRU este fără echivoc: „Austria, ia-ți gheara de pe pădurile României!”
 
Deputatul Bogdan Diaconu face indirect referire la firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare exploatator al pădurilor din România. Firma s-a aflat în centrul unui scandal, după ce o anchetă jurnalistică a demonstrat că austriecii nu ţin cont de legile din România când îşi urmăresc interesul.
Citeste si...
Oraș cu 1500 de locuitori, focarul epidemiei de coronavirus în Europa