Featured, Politic

Reacția lui Dăncilă după ce a votat, în 2015, în P.E., un raport care susținea căsătoria între persoanele de același sex

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, referitor la votul favorabil din Parlamentul European pe raportul ce prevedea inclusiv căsătoriile gay, că documentul respectiv îndemna instituțiile să se gândească legat de căsătoriile între persoanele de același sex și românii se pot gândi.

„Este raportul domnului Antonio Panzeri. Acolo se spunea faptul că îndemna instituțiile să se gândească legat de căsătoriile între persoanele de același sex. Eu cred că românii se pot gândi. Categoric da (am citit raportul – n.r.). Citiți-l bine și o să vedeți. V-am spus despre ce este vorba. Instituțiile și statele membre să se gândească referitor la căsătoriile între persoanele de acest sex. Fiecare stat are dreptul să aibă o opinie și am votat pentru deoarece așa este demoicrația”, a declarat Viorica Dăncilă, la Focșani, conform Mediafax.

În anul 2015, 21 de europarlamentari români, printre care și Viorica Dăncilă votau, în Parlamentul European, în favoarea unui raport ce prevedea inclusiv căsătoriile între persoane de același sex.

Votul a fost dat în urmă cu 3 ani, la Strasbourg, asupra raportului “privind drepturile omului în lume și politica UE”, scria Pagina Europeană la acea vreme.

Printre altele, raportul arăta că “ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex într-un număr din ce în ce mai mare de țări din lume (17, până acum); încurajează instituțiile UE și statele membre să contribuie în continuare la reflecțiile asupra recunoașterii căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex ca o chestiune politică, socială, și legată de drepturile omului și drepturile civile” și “consideră că drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituții juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”.

Totodată, “drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituții juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”.

blank