Elena Rădescu, inspectoarea care a condus echipa de control ce a verificat managementul DNA şi pe care Mihaiela Iorga (foto) a acuzat-o că a ameninţat-o spunându-i că are un copil de crescut şi să nu forţeze „dragostea cu DNA”, a precizat, pentru MEDIAFAX, că e vorba doar de o strategie de apărare.

„Fiecare se apără, adoptă o strategie. Haideţi să fim serioşi. Este o strategie de apărare. De ce să procedez în acest mod? Nu aveam niciun motiv. Şi-a ales dumneaei o anumită metodologie. Mai multe nu pot să comentez. Însă ea se apără”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Elena Rădescu.

Reacţia vine după ce procurorul Mihaiela Iorga a declarat, duminică, într-un interviu televizat, că a fost ameninţată de către Elena Rădescu, inspectoarea care a condus echipa de control care a verificat managementul DNA, aceasta spunându-i că are un copil de crescut şi să nu forţeze „dragostea cu DNA”.

„Cred că cele mai şocante ameninţări le-am primit în sediul Inspecţiei Judiciare, de la inspectoarea Elena Rădescu. Am fost audiată de dânsa în cadrul cercetării disciplinare. Nu a interesat faptele care făceau obiectul cercetării. Doamna inspector m-a întrebat de ce insist dragostea cu forţa cu DNA. Am întrebat de ce a ajuns la aceatsă concluzie. (…) Am primit ameninţări că nu trebuie să mă lupt cu sistemul, cu doamna procuror şef”, a declarat procurorul Mihaiela Iorga, la Antena 3.

Citeste si...  Scandaluri și o demisie la vârf în TVR

Aceasta spune că inspectoarea ar fi încercat să lase de înţeles că procurorul şef al DNA este doar un executant.

„Spunea că doamna Kovesi e cumva nevinovată, că altcineva disctează aceste acţiuni (…) Rădescu mi-a spus că ar trebui să am grijă că am un copil de crescut. Nu am martori, dar sunt lucruri care trebuie spuse. S-a întâmplat în biroul dânsei de la Inspecţia Judiciară. Nu am ripostat la ameninţări”, a mai spus Iorga.

Inspectoarea Elena Rădescu a condus echipa de control care a verificat managementul DNA. În urma acestei verificări a izbucnit un scandal. Mai exact, echipa inspectorilor care a făcut controlul s-a divizat în două şi asta pentru că Elena Rădescu şi-a acuzat colegele că ar fi fost nepoliticoase cu procurorii anticorupţie. În replică, acestea au spus că au fost făcute presiuni.