Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a fost chemat la DNA, pentru a fi audiat în ancheta privind scandalul de la TAROM.

Fosta șefă a companiei de stat, Mădălina Mezei, a spus că, în ziua moțiunii de cenzură,  Cuc i-ar fi cerut să țină la sol avioane în care se aflau parlamentari din opoziție. Ministrul transporturilor Răzvan Cuc urmează să ajungă la DNA la sfârșitul acestei săptămâni pentru a-și spune punctul de vedere în legătură cu acuzațiile lansate de Mădălina Mezei.

DNA a deschis un dosar în care se fac cercetări cu privire la fapte penale grave, inclusiv abuz în serviciu și șantaj.

La DNA au fost audiați Mădălina Mezei și Constantin Axinia, directorul CFR SA, demis acum o săptămână de ministrul Transporturilor.

Acesta a declarat că ministrul l-ar fi demis pentru că a refuzat să semneze un contract care îi ridica suspiciuni: reabilitarea căii ferate dintre Braşov şi Sighişoara.

Mădălina Mezei a fost audiată ieri, după ce fostul director TAROM a anunțat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei şi a adăugat că îi va face plângere penală.

Citeste si...
Un adoleșcent a încercat să-și ucidă fosta iubită, mânat de dragostea pentru actuala

Mai exact, Mezei a spus că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă.

Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia TAROM în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.

tarom , dna , razvan cuc , madalina mezei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.