Consilier judeţean Dan Liviu Cain şi primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş, au fost excluşi din PNL Vaslui în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean.

Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că deşi au fost avertizaţi cu privire la excluderea din partid, cei doi liberali au încălcat statutul în repetate rânduri, aducând „jigniri” actualei conduceri a PNL sau participând la şedinţe sau adunări ale altor partide.

„Domnului consilier Cain i-am transmis că riscă excluderea din partid, dar a continuat să încalce statutul. În cazul primarului de la Şuletea, nici nu am ce să comentez. A adus în repetate rânduri jigniri, a avut o atitudine nepotrivită, a participat la mai multe întâlniri politice ale altor partide cum ar fi ALDE sau PSD”, a declarat preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

Citeste si...  Microhidrocentralelor din Arges, un dezastru pentru mediu

Cei doi liberali daţi afară din partid susţin că excluderile lor sunt abuzive şi contravin statutului PNL.

„Nu ni s-a permis accesul la şedinţă. Eu am reuşit să intru doar la final. Ceea ce s-a întâmplat este un abuz, nici nu poate fi vorba despre respectarea statutului. Nu am nimic cu PNL, dar ce face actuala conducere a organizaţiei judeţene este de neimaginat”, a declarat Dan Liviu Cain.

Consilierul judeţean a anunţat că va contesta decizia de excludere din PNL în contencios administrativ.