Conducerea Colegiului Tehnic de Comunicaţii ”Augustin Maior” Cluj-Napoca nu va sancţiona niciun elev care a participat la Balul Bobocilor, unde s-a mimat sexul oral.

Conducerea şcolii a considerat că faptele au avut loc în afara şcolii, unde responsabilitatea nu mai aparţine profesorilor. Directorul Colegiului Tehnic de Comunicaţii ”Augustin Maior” Cluj-Napoca, Angela Roşca, a declarat, miercuri, că după ce elevii au părăsit perimetrul şcolii, responsabilitatea pentru ceea ce fac revine celor ”care le-au dat bani şi le-au dat voie să participe la astfel de manifestări”.

„Şcoala nu a organizat şi nu organizează astfel de manifestări, noi ca instituţie nu am făcut niciun fel de promovare a Balului Bobocilor, nu deţin informaţii despre cine a organizat acest eveniment. Nu pot să aplic sancţiuni pentru ceva desfăşurat în timpul liber, nimănui. Ei sunt elevii acestei instituţii în perimetrul şcolii, în momentul în care au părăsit peruimetrul acesteia responsabilitatea revine în întregime celor care le-au dat bani şi le-au dat voie să participe la astfel manifestări”, a declarat Angela Roşca, citată  de Mediafax.

Citeste si...  Orban și Vela au dat liber la pescuit și la vânătoare

Potrivit acesteia, la Balul Bobocilor respectiv au mai participat elevi şi de la alte licee din Cluj-Napoca din clasele a IX-a până la a XII-a, „parte din ei majori”.

Cu toate acestea, ieri, ICS CLUJ a decis demiterea a  a trei elevi de la Colegiului Tehnic de Comunicaţii Augustin Maior Cluj-Napoca care făceau parte din Consiliului Şcolar al Elevilor.

”Trei persoane care au fost implicate în organizarea Balului Bobocilor au fost demise din funcţiile deţinute în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor de la colegiul clujean. Noi nu suntem de acord cu aşa ceva, au făcut nişte lucruri în contradicţie cu principiile după care noi ne ghidăm”, a declarat preşedintele Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj, Alexandra Sântu.