Rareș Bogdan a trecut din zona jurnalismului de elită în politică și este cap de listă al PNL pentru alegerile europarlamentare. La finalul primei campanii electorale în care a participat activ, Rareș Bogdan a oferit un interviu pentru presă în care a vorbit deschis despre ceea ce l-a deranjat, ce planuri de viitor își face, dar oferă și un pronostic pentru scorul PNL în aceste alegeri.

R. A fost o campanie extrem de dură. Care a fost atacul care v-a deranjat cel mai tare în această campanie?

Rareș Bogdan: Atacurile la adresa membrilor familiei mele. Sunt nedemne, arată lipsă de educație. Dar și disperare.

R. Vă dau următorul scenariu: sunteți față în față cu un cetățean indecis. Cum îl convingeți să vă voteze?

Rareș Bogdan: Mă uit în ochii lui, îi strâng mâna și îl invit să privească în adâncul sufletului său, către omul care odată, avea încredere că lucrurile se pot schimba în bine în România. Și îi spun doar atât: Omule bun, ai încredere în mine, știi că spun ceea ce cred, cu orice risc, căci sunt un bun creștin. Din orașele conduse de liberali, oamenii nu mai pleacă, pentru că arată ca în Vest. Asta a știut PNL să facă, asta vrea să facă în continuare. Dar ca să punem toată țara pe roate, trebuie să-i dăm jos pe hoți, proști, trădători și incompetenți, să aducem gospodari. În democrație, hoții stau la pușcărie, nu în Guvern, nu în Parlament! Trebuie să facem totul astfel încât să ni se întoarcă frații acasă! Sunt prea mulți români care plâng…

Citeste si...  Rareș Bogdan de când a devenit europarlamentar este mai realist

R. Cum vedeți viitoarea componență a Parlamentului European? La ce grup va adera partidul dumneavoastră?

Rareș Bogdan: PNL este afiliat Partidului Popular European, cel mai puternic grup din Parlamentul European. PPE își va conserva statutul, iar Partidul Național Liberal se va întări și va beneficia în continuare de și mai multă susținere pentru proiectele sale.

R. Ce ați schimba în relația actuală dintre București și Bruxelles?

Rareș Bogdan: Aș îmbunătăți comunicarea, care suferă acum din cauza agendei catastrofale a Guvernului PSD-ALDE, pus pe dezinformarea celor din Comisia Europeană. Totodată, aș căuta mecanisme prin care Bruxelles-ul să poată informa mai larg populația României asupra beneficiilor apartenenței la Uniunea Europeană.

R. Care este principalul obiectiv pe care vi-l veți propune personal în Parlamentul European?

Rareș Bogdan: Simplificarea condițiilor de atragere a banilor europeni, fără de care România își prelungește starea de subdezvoltare, întreținută de PSD. Locul țării noastre este în primul rând al democrațiilor consolidate, dar ne trebuie urgent acești bani; iar aici, un loc semnificativ îl au subvențiile pentru agricultură, unde trebuie să facem dreptate fermierului român. La fel de important: constituirea unui forum al românilor din Diaspora, cu ajutorul căruia să găsim căile cele mai eficiente de a ne dezvolta țara.

R. Ce scor prognozați că va obține partidul dumneavoastră în aceste alegeri?

Rareș Bogdan: Între 25 și 30%, în funcție de prezența la vot.