PNL este obligat de votanți să nu aibă niciun orgoliu și să se gândească doar la buna guvernare și pentru asta trebuie găsite orice soluții, a spus Rareș Bogdan. Acesta a precizat că partidul îl va susține pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, dar că, dacă nu va fi acceptat de celelalte partide, se va găsi o soluție „pe deplin acceptată de toți” pentru ca guvernul Dăncilă să plece.

Rareș Bogdan, europarlamentar ales din partea PNL de pe prima poziție, nu crede că Ludovic Orban Traian Băsescu vor sabota moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă, așa cum a spus Victor Ponta. Liderul Pro România mai spusese și că nu există nicio șansă să treacă moțiunea cu cei doi la masa negocierilor.

„Nu cred asta. Toți trebuie să lăsăm orice orgoliu. Important este ca România să meargă înainte cu o guvernare responsabilă, nu cu Viorica Dăncilă”, a spus Rareș Bogdan.

Întrebat cine să conducă țara, după moțiune, el a răspuns că „vom găsi soluția de compromis între toate taberele. Nu stăm în oameni.”

„PNL este obligat de votanți să facă orice, să nu se cramponeze de nimic, să nu aibă niciun orgoliu și să se gândească doar la buna guvernare și pentru asta trebuie găsite orice soluții. Sigur că mergem cu Ludovic Orban, dar el e un om matur, responsabil, dacă nu va fi acceptat sunt sigur că vom găsi o soluție pe deplin acceptată de toți pentru ca actuală guvernare să dispară. Orice orgoliu trebuie lăsat deoparte de către toți. Conflictele trecute trebuie lăsate la ușă când vor avea loc negocierile. Responsabilitatea unui om politic constă în capacitatea ca în momente cheie să nu își pună pe primul loc propriul orgoliu. Altfel toți ne vom împrumuta mai scump la bancă, toți vom simți insecuritatea de pe stradă în țara devenită un rai al infractorilor”, a mai spus el.

Fostul jurnalist a adăugat că este dispus „să bat cu pumnul în masă partidului ca să explic că trebuie lăsate orgoliile de-o parte”.

Citeste si...  Ludovic Orban și Cîțu, la Cotroceni, să discute bugetul

Rareș Bogdan îl critică pe Ludovic Orban pentru declarația despre IT-iști
Rareș Bogdan a mai spus în acest interviu că au fost trei momente „proaste”. Primul, în seara alegerilor: „Deși toate exit-poll-urile ne dădeau câștigători, imaginea noastră la ora 21 era după unii de priveghi.”

Al doilea se referă la facilitățile din domeniul IT, despre care a vorbit președintele PNL.

„Nu a fost cea mai fericită declarație. (…) Pe mine nu m-a deranjat declarația în sine. Poate că e o idee corectă. M-a deranjat că nu a fost fundamentată pe un studiu de impact. Cea mai mare problema a României este forța de muncă, cea calificată e și mai greu de găsit. Exodul de creiere e o problema gravă. Nu poți să vii cu măsuri care-l amplifică, în loc să faci toate eforturile ca să-i ții în țară”, a spus el.

Rareș Bogdan: „PNL a jucat foarte prost alegerea celui de-al treilea om în stat”
Al treilea moment prost de după alegeri, în opinia lui Rareș Bogdan, a fost felul în care PNL a negociat numirea Ralucăi Turcan la șefia Camerei Deputaților.

„PNL a jucat foarte prost alegerea celui de-al treilea om în stat. Raluca Turcan a fost lăsată singură, a negociat cât a negociat, dar trebuia susținută de lidership-ul complet al partidului. (Întrebare: Nu susținut-o Ludovic Orban?) Ba da. Dar negocierile nu le face doar președintele partidului. Fiecare grup politic are niște oameni care negociază. De exemplu, UDMR nu negociază la fel de bine cu dl Orban cum negociază cu dl Blaga. Pro România nu negociază la fel de bine cu dl Orban cum negociază cu alt lider, vicepresedinte. (Întrebare: De ce nu a funcționat negocierea?) Cred că nu s-a înțeles foarte bine importanța acestei poziții în statul român. Și cred că a fost abordată cu superficialitate alegerea de la Cameră”, a mai spus Rareș Bogdan.

ludovic orban psd pnl motiune de cenzura rares bogdan