Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a transmis marți, că raportul MCV și rezoluția PE sunt periculoase pentru România, nu pentru PSD.

Raportul MCV periclitează imaginea României europene, nu a partidului de guvernare. Ceea ce este cu adevărat tragic este ca rezoluția nu e altceva decât ce au pus la cale PNL si USR, o opoziție care doar distruge România și are grijă să facă de râs țara noastră în toată Europa. Campaniile de denigrare a României în Europa, conduse de Klaus Iohannis și acoliții Macovei și Preda, sunt periculoase pentru România, nu pentru PSD”, a transmis marți, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potrivit acestuia, este nevoie de reformă în justiție pentru a asigura drepturile și libertățile românilor.

„O reformă a sistemului de justiție este necesară pentru reechilibrarea României după cei 10 ani în care Băsescu și gașca au reușit să calce în picioare drepturile și libertățile românilor. Astăzi, în Parlamentul European va fi votată rezoluția privind țara noastră, un document care pune în pericol imaginea României pro-europene, din cauza unor interese politice. PSD consideră că raportul nu reflectă corect și adecvat progresele țării noastre. O astfel de neconcordanță a evaluării MCV cu realitatea compromit credibilitatea și ridică semne de întrebare asupra bunelor intenții a Comisiei Europene. ATENȚIE! Legile justiției sunt în vigoare și au produs deja efecte juridice, respectă Constituția României, iar CCR le-a verificat de trei ori. Așadar, avem nevoie de unitate și solidaritate atât la nivelul clasei politice din România cât și la nivel european. Votul de astăzi din Parlamentul European este important nu numai pentru țara noastră, ci pentru întreaga Europă”, a menționat Trif.

Citeste si...
Sorin Oprescu s-a "rupt" de PSD

Vicepreședintele PSD Doina Pană a transmis, marți, că România nu trebuie să ia poziția „ghiocelului” în fața recomandărilor MCV și a Rezoluției PE, pentru că acestea reprezintă inițiative politice folosite abuziv împotriva Bucureștiului, modificările la legile justiției fiind constituționale.

Comisia Europeană va prezenta, marți, raportul MCV despre modificarea legislației în domeniul justiției, document care va ține cont și de cele două avize la Comisiei de la Veneția.

Parlamentului European dezbate și votează marți rezoluția privind statul de drept din România. Textul semnalează îngrijorarea instituției UE referitoare la modificarea legislației penale și judiciare din prisma potențialului de a submina independența sistemului judiciar și lupta anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.