Avast a găsit soluţia pentru salvarea, inclusiv, a fişierelor

 Ransomware

Una dintre cele mai periculoase forme de malware existente pe platformele mobile şi nu numai, şi tot mai populare în rândul dezvoltatorilor de viruşi, este ransomware-ul. Acest tip de software periculos odată instalat blochează anumite funcţii ale dispozitivului infectat care pot fi deblocate doar prin plata unei taxe pentru cheia de decriptare a fişierelor şi funcţiilor blocate.

Telefoanele cu Android sunt foarte vulnerabile la acest tip de malware, iar cei de la Avast propun propria soluţie, denumită simplu Ransomware Removal. Aplicaţia poate înlătura acest tip de malware, recuperând inclusiv fişierele care au fost criptate pentru a cere taxa de răscumpărare, potrivit go4it.ro.

Programul nu va putea fi instalat direct din telefon deoarece aceşti viruşi nu permit instalarea altor programe, dar poate fi instalat conectând telefonul la PC şi accesând Google Play cu acelaşi cont de utilizator folosit pe telefon. În Google Play veţi vedea un buton de instalare sub titlul aplicaţiei. Apăsaţi comanda, iar aplicaţia se va instala singură. După instalare, accesaţi aplicaţia din bara de notificări şi urmaţi paşii indicaţi în aplicaţie pentru a elimina aplicaţiile dăunătoare.

Citeste si...  Descoperire: Submarinul argentinian, gasit in Atlantic