Demisia cauzată de eşecul misiunii de salvare a fost depusă după o discuţie a fostului ministru cu Ponta şi Antonescu

stroe

Radu Stroe şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Interne. Informaţia a fost confirmată de vicepremierul Liviu Dragnea. Demisia lui Stroe a venit după o discuţie avută cu Ponta şi Antonescu. Stroe intenţionează să susţină o conferinţă de presă la ora 15.00.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a avut la Guvern o discuţie cu premierul Victor Ponta, la finalul căreia ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost chemat în biroul lui Ponta. Cel mai probabil, ca urmare a discuţiei avute anterior, ministrul de Interne, Radu Stroe, şi-a dat demisia.

Favorit pentru şefia Internelor ar fi, potrivit unor surse citate de Realitatea TV, deputatul George Scutaru, liderul deputaţilor PNL, dar între timp, interimatul va fi asigurat de Gabriel Oprea.

După tragicul accident de avion de luni, din Munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa două persoane şi alte cinci au fost rănite, rând pe rând, numeroase voci au criticat extrem de dur atât „comunicarea catastrofală” a lui Radu Stroe, cât şi afirmaţia acestuia potrivit căruia regretă că tragedia s-a petrecut în timpul mandatului său.

Într-o intervenţie la tv, însuşi liderul PNL Crin Antonescu a taxat lipsa sa de reacţie şi a avertizat că va propune în partid „măsuri radicale”. Asta deşi miercuri, Antonescu nu a vrut să abordeza acţiunile lui Stroe. „La Guvern a fost azi evaluarea premierului, n-o discut. La partid, urmează în câteva zile o evaluare generală în care, evident, şi aceste evenimente vor fi luate în calcul cu precădere. Ca preşedinte de partid am posibilitatea să propun Biroului Politic Naţional retragerea unor miniştri liberali din Guvern. Prin statut, BPN poate face asta. Nu fac un secret din faptul că e foarte probabil să fac astfel de propuneri la această şedinţă”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă propunerile de înlocuire ar urma să-i vizeze pe Mănescu şi pe Stroe, Antonescu a răspuns: „Am să le fac atunci, veţi fi la curent, dar nu le pot face la televizor, înainte de a le face în forul partidului.”

Totodată, solicitat să comenteze afirmaţia ministrului de Interne, Radu Stroe, care a declarat că regretă că tragedia aviatică s-a petrecut în timpul mandatului său, liderul PNL a replicat: „Este un exemplu de comunicare catastrofală, de natură să stârnească revoltă. Azi s-au vehiculat foarte multe ipoteze în legătură cu negocieri sau cu discuţii politice în jurul deciziei premierului. Decizia lui este o decizie pe care am susţinut-o, n-a fost niciun fel de încercare de a demite nişte miniştri şi eu să mă fi opus. Sunt fabulaţii! I-am luat decizia ca atare. E cel mai îndreptăţit să propună soluţii, la nivelul Guvernului, la nivelul partidului vor urma alte evaluări.”

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

 

 

Citeste si...  Orban:Declaraţia că Ponta a fost ofiţer acoperit nu va avea impact mare întrucât e făcută de Băsescu