Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Radu Pricop, vizat de o nouă anchetă de către DNA

Răsturnare de situaţie în cazul retrocedării obţinute de ginerele lui Traian Băsescu! Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut dosarul lui Radu Pricop de la ANRP. Este al treilea parchet care îl anchetează pe soţul Ioanei Băsescu, potrivit România TV.

aaaa1_38826200

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut şi obţinut de la ANRP dosarul privind retrocedarea obţinută de Radu Pricop. Solicitarea a fost făcută înainte de izbucnirea megadosarului ANRP în care este acum arestată, printre alţii, şi fosta şefă DIICOT Alina Bica, transmite România TV.

ANRP s-a conformat cererii DNA şi a trimis procurorilor doar o copie a dosarului de despăgubire. Motivul: originalul se află la Parchetul General, unde procurorii deja au început urmărirea penală împotriva lui Pricop pentru infracţiunea de fals şi uz de fals.

Noua anchetă DNA vizează modul în care ANRP a decis despăgubirea ginerelui lui Traian Băsescu. Aceleaşi acuzaţii de abuz în serviciu ar putea fi formulate în mod oficial şi în acest caz, dacă procurorii obţin dovezi ale intervenţiilor făcute la membrii anrp. Radu Pricop şi alţi 4 oameni de afaceri au primit despăgubiri în valoare de 10 milioane de euro. ANRP a decis direct plata în bani, pe motiv că pe terenul pentru care s-a dispus retrocedarea erau clădiri care nu puteau fi mutate sau demolate.

În prezent, Radu Pricop este anchetat şi de parchetul general, şi de diicot. Parchetul general a început deja urmărirea penală pentru fals după ce soţul Ioanei Băsescu a prezentat în instanţă un certificat de deces fals de pe urma căruia a obţinut despăgubirea record.

La scurt timp după începerea urmăririi penale, şi DIICOT, condus la acea vreme de Alina Bica, a cerut să-l ancheteze pe ginerele lui Băsescu. Acuzaţia DIICOT era de constituire de grup infracţional organizat. În acest moment, ambele dosare bat pasul pe loc. Procurorul general al României trebuie să decidă ce instituţie îl poate ancheta pe Radu Pricop. De mai bine de 6 luni, conflictul de competenţă a rămas nesoluţionat. 

blank