Primarul Constanţei este suspectat de fapte de corupţie. DNA îl audiază

photo 2

Radu Mazăre, primarul Constanţei, suspectat de fapte de corupţie, este audiat la DNA Bucureşti. Mazăre a fost ridicat dintr-un local bucureştean şi dus la DNA. Mai multe percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, la Primăria Constanţei şi acasă la Radu Mazăre.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost adus la DNA, marţi, de mascaţi, el declarând că această acţiune face parte din „sârba procurorilor” şi că era conştient că este cercetat încă din 2005.

Radu Mazăre a fost luat dintr-un  restaurant din Parcul Herăstrău şi adus la Direcţia Naţională Anticorupţie cu o dubă a anchetatorilor, fiind flancat de mascaţi până la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă îi este frică de puşcărie, Radu Mazăre a spus: „Nu mi-e frică de puşcărie, doar de Dumnezeu”.

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat marţi că a fost începută urmărirea penală în dosarul în care au fost făcute mai multe percheziţii, între care şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, precizând că această cauză vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei.

photo 1

„Este un dosar intrumentat de procurori din cadrul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cursul dimineţii s-au efectuat aproximaiv 12 percheziţii domiciliare la anumite persoane fizice şi la o instituţie publică”, a spus Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DNA nu a vrut să precizeze care sunt acuzaţiile existente în acest dosar, spunând doar că obiectul dosarului vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei.

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii fac percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise, în 2011-2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.

Şi reprezentanţii Primăriei Constanţa au transmis, marţi dimineaţă, un comunicat de presă în care precizează că percheziţiile făcute de procurorii DNA la sediul instituţiei vizează construcţia cartierului de locuințe sociale din oraş, anchetatorii solicitând documente legate de acest proiect.

„Documentele solicitate de procurori sunt pregătite şi vor fi predate în scurt timp celor de la DNA”, potrivit comunicatului transmis de Primăria Constanţa.

Percheziţiile s-au desfăşurat în absenţa lui Mazăre, care s-a aflat la Bucureşti.

 

 

Citeste si...  Percheziţii la primăria lui Radu Mazăre