Primarul demisionar al Constanţei a renunţat la tonul resemnat al demisiei sale şi a trecut la atac vehement, promiţând o serie de scrisori publice la adresa celor care-l ţin în arest, scrie Adevarul. La finele săptămânii trecute, când instanţa a decis să nu-l elibereze din arest, Radu Mazăre, care tocmai demisionase din functia de primar si din cea de membru PSD, şi-a pierdut răbdarea si a revenit la stilul sau caracteristic.
 
Astfel, el a trimis o scrisoare publică, intitulată „Comunicat de presă din beci nr.1“, venită de pe adresa mazare.radu@gmail.com. Tonul epistolei este total diferit de cel al demisiei, semn că Mazăre a revenit la politica ofensivă care i-a asigurat, până mai ieri, notorietatea de tip rebel, curajos si lipsit de rezerve in a-si exprima dur opiniile pe diferite teme.
radu-mazare-poate-il-ancheteaza-dna-şi-pe-doctorul-din-america-sau-pe-notar_01
La 22 mai, documentul semnat „Radu Ştefan Mazăre“ arăta pocăinţa celui care a condus Constanţa timp de 15 ani. „Chiar dacă uneori am fost prea rebel sau nononformist toată preocuparea şi energia mea mi-am dedicat-o comunităţii. Pentru greşelile făcute îmi cer iertare în faţa tuturor“, declara resemnat Radu Mazăre.
 
Acum, judecătorii i-au prelungit arestul până la 30 iunie, la cererea DNA si Radu Mazăre a lansat primul comunicat de presă „din beci“. Diferenţa de ton este semnificativă. Încarceratul strigă pe alocuri, în majusculele cu care a dictat cuvântul „LIBER“. ” Acum însă, stau la beci de 8 săptămâni, am demisionat din partid şi din funcţia de primar şi am anunţat că nu mai vreau o viaţă politică sau publică. Nu mai pot fi suspicionat că aş putea influenţa pe cineva. Totuşi, constat că de fiecare dată când trebuie să merg in instanţă pentru a mi se judeca sau rejudeca eliberarea se declanşeaza «pe surse», în mod automat, un linşaj mediatic. La aceste atacuri obscure, din nefericire pentru mine, nu mai pot reacţiona şi spune nimic pentru că sunt «ascuns»“, arată Radu Mazăre.
 
El denunţă „o nouă fumigenă“ care a apărut in presa: Mazare sustine ca informatia potrivit careia el ar avea o casă la Nisa – Franţa, cumpărată de o firmă a lui Mihai Craiu, fost director la Antena 1 si apropiat al lui Adrian Thiess, este o minciuna. „Eu nu am fost niciodată la acel imobil, nu l-am văzut şi nu am ştiut vreodată de existenţa lui. Şi acesta este doar un exemplu. Pentru aşa ceva, DNA consideră că eu trebuie sa stau închis la beci, nejudecat şi nevinovat “, se plânge Mazăre.
Primarul demisionar consideră nedrept ce i se întâmplă. Spunând că DNA cercetează „suspiciuni fabuloase“, Radu Mazăre se simte condamnat dinainte. „Nu cred că acesta este un mod corect de a se face justiţie, condamnat aprioric la televizor sau «pe surse» şi înfundat în arest preventiv prin decizii prelungite la infinit, ce induc în mod automat în opinia şi impresia generală o falsă şi certă vinovăţie a celui cercetat. Voi reveni“, promite Mazăre. Iar Radu Mazare isi tine intotdeauna promisiunile…
Citeste si...
PSD nu mai rezistă. A scos oamenii în stradă pentru susținerea lui Grindeanu